Advert

EĞiTiM SEN'DEN YER DEĞiŞTiRME VE MAAŞ KESiNTiSi TEPKiSi

EĞiTiM SEN'DEN YER DEĞiŞTiRME VE MAAŞ KESiNTiSi TEPKiSi
Bu içerik 3619 kez okundu.
Ergani ilçesinde Eğitim Sen üyesi 310 öğretmen, 29 Aralık 2016 tarihinde yaptığı iş bırakma eylemi sonrası haklarında soruşturma başlatılmış, sonrasında ise açığa alınmıştı. Daha sonraki süreçte göreve iade edilen 310 öğretmene 30/1 maaş kesintisi ve yer değiştirme cezası verildi. Yaşanan duruma tepkilerini dile getiren Eğitim Sen Ergani 3. nolu Şube, gerçekleştirdiği basın açıklamasında uygulamaya tepki gösterdi.
"YER DEĞiŞTiRME DEĞiL, SÜRGÜNDÜR" 
Ergani Eğitim Sen 3. nolu Şube Eş Başkanları Ramazan Sümer ve Belgin Gülben, yer değiştirme adı altında yapılan uygulamanın sürgün olduğunu ifade ederek şunları söylediler: "Demokrasinin olmazsa olmazı STK'lar ve emek örgütleridir. STK ve emek örgütlerinin kuruluş ve çalışmaları uluslararası sözleşmeler, anayasa ve yasalarla belirlenmiştir.
Bölgede yaşanan çatışmalardan kaynaklı çocuklarımızın yaşam ve eğitim hakkı için konfederasyonumuz ve sendikamız tarafından 29 Aralıkta bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilmişti. Bizler bu insani duruşumuzun her zaman arkasındayız. Anti demokratik uygulamalara, darbelere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı mücadele veren konfederasyonumuz KESK,15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hedef haline getirilmiştir.  Farklı bölge idare mahkemelerinin 29 Aralık davasıyla ilgili iptal kararlarına rağmen bu soruşturma halen bir baskı aracı olarak Diyarbakır'da kullanılmaktadır. 13 arkadaşımızın can güvenlikleri hiçe sayılarak sürgün edilmeleri bunun göstergesidir. Daha önceden verilen 1/30 maaş kesim cezası ve sürgün kararıyla ilgili Ankara bölge idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen aynı ceza ve yöntem Diyarbakır'da uygulamaya konuldu. Bu bilinmelidir ki bu karar tamamıyla siyasi bir karardır. Özellikle Ergani ilçemizde ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından okul müdürlerine bu cezanın nasıl verileceğiyle ilgili mesaj atılıp hatırlatma yapılması manidardır. Olağan üstü hal sürecini fırsata çevirip, huzursuz bir iş ortamı yaratmaya çalışanlar eğitimin karnesinin sorumlusu olacaklardır. Herkes şunu iyi bilsin ki bu hukuksuz uygulamaların hepsi mahkemelerden dönecektir. Ancak bizlere yaptığımız sendikal faaliyetlerden dolayı ceza verme yarışına girenler tarihin kara sayfalarında yerini alacak ve hukuk karşısında hesap vereceklerdir. Bizler yürütülen bu hukuksuz-hukuki süreç tamamlandıktan sonra verilen siyasi ve keyfi cezalara karşı sendikal faaliyeti engelleme kapsamında suç duyurusunda bulunacağız. Eğitim sen olarak bu hukuksuzluklara karşı demokratik, hukuk mücadelemizi sonuna kadar kullanacağımızı basın ve kamuoyuyla paylaşıyoruz."
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak