Advert

Milli Eğitim ilanla öğretmen aramaya başladı

Ergani ilçesinde merkezi sınavlarda görev alan öğretmenlere uygulanan düşük ücretlere tepki göstermek için hafta sonu yapılacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile bursluluk sınavında görev almayacaklarını duyurması üzerine ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilanl

Milli Eğitim ilanla öğretmen aramaya başladı
Bu içerik 3308 kez okundu.

 

Hafta sonu gerçekleştirilecek olan SBS ve bursluluk sınavı Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde tehlikeye girdi. Ergani ilçesinde görev yapan öğretmenlerin sınavlarda görev almayı boykot edeceği duyumu üzerine hafta sonu yapılacak sınav için Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde yayınladığı bir ilanla öğretmenlere çağrıda bulundu.

Ergani ilçesinde Cumartesi günü SBS'ye bin 808, Pazar günü ise bursluluk sınavına 3 bin 700 öğrencinin gireceği ve bu sınavlarda görevlendirilmek üzere gönüllü öğretmen arayan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, internet sitesinde yayımladığı ilanda, “ilçemizde yapılacak olan SBS sınavı için 250, parasız yatılılık ve bursluluk sınavı için ise 500 öğretmen ihtiyacımız bulunmaktadır. Şu ana kadar görevlendirilen öğretmen sayısı ihtiyacı karşılayamamaktadır.

Bu durum sınava girecek öğrencilerin mağduriyetine sebep olmaktadır. Bu sınavlara hazırlanmak için yıllardır emek sarf eden öğrencilerimizin sınav günü mağdur olmamaları için ve ayrıca öğretmenlerimizin; maddi ve manevi tüm zorluklara rağmen ve fazladan karşılık beklemeden öğrencilerin başarısını arttırmak için, elinden gelen gayreti gösterdiği göz önüne alındığında; öğretmenlerimizin bu görevden kaçınmayacakları inancındayız” ifadelerine yer verildi.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine