Advert

ERGANi'NiN SUA‡ BiLANA‡OSU

ERGANi'NiN SUA‡ BiLANA‡OSU
Bu içerik 3152 kez okundu.
Ergani ilçesinde 2016 yılı içerisinde işlenen adli suç oranlarında bir önceki yıla göre düşüş kaydedildiği öğrenildi. Ergani Cumhuriyet Başsavcılığının verilerine göre 2015 yılında 2 bin 781 adli işlem gerçekleşirken, bu sayı çok az bir oran yükselerek 2016 yılında 2 bin 984 şeklinde oldu. ilçe Emniyet Müdürlüğü verileri de önceki yıllarda çeşitli başlıklarda meydana gelen adli suç oranlarında düşüş yaşandığını ortaya koyarken, terör suçları kapsamında değerlendirilen başlıkta ise adeta patlama yaşandığı bildirildi.
ADLi SUÇLARDA DÜŞÜŞ TERÖR SUÇLARINDA ARTIŞ
Ergani ilçesinde 2016 yılında işlenen suç oranlarında özellikle yılın ikinci yarısında terör olayları kapsamında gerçekleşen 56 operasyonel faaliyet kapsamında 77 kişi ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimler tarafından yakalanırken, terör suçlarından adliyeye sevk edilen 39 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. ilçe Emniyet Müdürlüğünün 2016 yılı içerisinde yürütülen faaliyetler kapsamında ortaya çıkan adli bilanço ise şöyle: "Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde 2016 yılında gerçekleştirilen operasyonel faaliyetler çerçevesinde 66,5 kilo kenevir, 22,5 kilo toz esrar ve bin 233 adet sentetik hap ele geçirildi. Uyuşturucu operasyonları kapsamında 17 kişi gözaltına alınırken, adliyeye sevk edilen zanlılardan 12'si tutuklandı. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetler sonucunda, 13 bin 293 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. 2016 yılı içerisinde ilçe merkezinde gerçekleşen 112 hırsızlık olayının 54'ü aydınlatılarak failler yakalanıp adli makamlara sevk edildi. 
5 DERNEK KAPATILDI
2016 yılının ikinci yarısında 15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL uygulaması kapsamında ilçedeki 5 dernek kapatıldı. Ergani ilçesinde mercek altına alınan 36 dernekten Genç işadamları Derneği, Ergani Eğitimciler Derneği ve Gülbaran Eğitim ve Yardımlaşma Dernekleri FETÖ soruşturmaları kapsamında kapatılırken, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği ile Adnan Menderes Özgür Yurttaş Derneği ise KCK soruşturmaları kapsamında kapatıldılar.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı