Advert

MUHTARI DOLANDIRACAKLARDI

Ergani ilçesinde kendilerini Jandarma personeli diye tanıtan telefon dolandırıcıları, Ahmetli Köyü Muhtarı Abdulsamet Bingöl'ü arayarak dolandırmaya çalıştı.

MUHTARI DOLANDIRACAKLARDI
Bu içerik 3706 kez okundu.
Bingöl'ü telefonla arayarak, kendisini ilçe Jandarma Komutanlığında Astsubay olarak tanıtan telefondaki kişi, "Suçlu birisini yakaladık, üzerinde sizin kimlik bilgilerinizi bulduk. Siz de suçlu duruma düşmeden acilen dediklerimizi yapın" diyerek muhtarı korkutup banka şubesine çekmeye çalıştılar. Telefondaki kişinin direktifleriyle çarşı merkezindeki banka şubesine giden Ahmetli Muhtarı Abdulsamet Bingöl, geçen hafta bir başka muhtarın aynı yöntemle 2 bin lira dolandırıldığını anımsaması ve telefondaki kişinin söylemlerinden şüphelenmesi üzerine dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
DOLANDIRICILARIN TUZAĞINA DÜŞECEKTi
Son zamanlarda telefonla aradıkları köy muhtarlarına kendilerini Jandarma personeli olarak tanıtan dolandırıcılar, geçtiğimiz hafta merkeze bağlı Kabasakal Muhtarı Nabi Kahraman'ı 2 bin lira dolandırdıktan sonra Ahmetli Köyü Muhtarı Abdulsamet Bingöl'ü arayarak dolandırmaya çalıştı. Dolandırıcıların yönlendirdikleri banka şubesi önünde telefondaki kişinin dolandırıcı olduğunu anlayan Muhtar Abdulsamet Bingöl son anda dolandırılmaktan kurtuldu. Ahmetli Köyü Muhtarı Bingöl, başına gelen olayı şöyle anlattı: "Kendisini ilçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay olarak tanıtan bir kişi, yapılan bir terör operasyonunda yakalanan şahsın üzerinde benim kimlik bilgilerimin olduğunu söyleyip beni tedirgin etmeye çalıştı. Daha sonra hangi bankada hesabımın olduğunu sorup, telefonu kapatmadan beni çarşı merkezindeki bir banka şubesine çağırdı. Telefon kulağımda bir yandan banka şubesine doğru yürürken, bir yandan da ailemde FETÖ bağlantısı olduğunu söyleyip beni sürekli lafa tutmaya çalıştı. Kendisine şahsımın ve ailemin hiçbir ferdinin hiçbir terör örgütüyle bağlantımız olmadığını söylememe rağmen beni karakol yerine banka şubesine çağırması ve daha geçen hafta Kabasakal Köyü Muhtarı Nabi Kahraman'ın telefon dolandırıcıları tarafından 2 bin lira dolandırılması aklıma geldi. Daha sonra beni arayan kişinin dolandırıcı olduğundan şüphelenip telefonu kapatarak hemen ilçe Jandarma Komutanlığını arayıp durumu anlattığımda, Jandarma yetkilileri beni arayan kişinin dolandırıcı olduğunu ve kesinlikle para yollamamamı söylediler" diye konuştu.
TELEFON DOLANDIRICILARINA iTiBAR ETMEYiN
Konuya ilişkin vatandaşları uyaran güvenlik güçleri, Jandarma, polis veya benzeri devlet görevlilerinin asla vatandaştan para istemeyeceğini belirterek, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların acilen en yakın kolluk kuvvetlerine bilgi verip ihbarda bulunmalarını istediler. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak