Advert

Ergani'ye Ateş Düştü

Gebzeç™den Ergani ilçesinde ikamet eden anne babasını ziyarete gelen aile, turistik on gözlü köprüyü ziyaretleri esnasında terör saldırısına hedef olan 5 kişilik aile hayatını kaybetti.

Ergani'ye Ateş Düştü
Bu içerik 3646 kez okundu.

DiYARBAKIR'ın Sur ilçesi'nde dün akşam PKK'lılar bomba yüklü araçla polisi hedef alan, aynı aileden 5 sivilin öldüğü ve 5'i polis 12 kişinin yaralandığı saldırının neden olduğu tahribat bu sabah gün ağarınca ortaya çıktı. Tarihi Erdebil Köşkü dahil çevrede büyük tahribata neden olan patlamada, Kocaeli'nden yakınlarının yanına tatile gelen ailenin otomobilinde bulunanlardan 5 kişi yaşamını yitirdi. Patlamada yaralanan 5'i polis 12 kişinin tedavisi ise sürüyor. Tarihi Sur ilçesinde eski Mardin Yolu üzerinde bulunan tarihi On Gözlü Köprü girişinde PKK'lılar tarafından park edilen bomba yüklü araç dün akşam saat 19.15'te, nöbet değişimine giden Çevik Kuvvet servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Kentin hemen hemen tamamından duyulan patlamayla birlikte ortalık savaş alanına döndü. Patlama sırasında olay yerinden geçen otomobilde bulunan aynı aileden 52 yaşındaki Behiye Yıldırım, kızları 23 yaşındaki Derya Yıldırım, 31 yaşındaki Demet Yıldırım Aydın, torunları 8 ya- şındaki Oğuzkaan Aydın ve 3 yaşındaki Ceylinaz Aydın yaşamını yitirdi. Behiye Yıldırım'ın eşi Necati Yıldırım ve damadı Muhammed Aydın yaralı kurtulurken, bu kişilerle yaralı 5 polis ve 5 polisin tedavisi sürüyor.

300 KiLOGRAM PATLAYICI KULLANILMIŞ

Patlamadan sonra polis bölgede detaylı incelemesini sürdürürken, saldırıda kullanılan 2005 model minibüsün Şanlıurfa'dan çalıntı olduğu ortaya çıktı. Olay yeri inceleme ekiplerinin patlayıcı üzerinde yaptığı ilk incelemede, saldırıda kullanılan patlayıcı miktarının yaklaşık 300 kilogram olduğu belirlendi. Aracın infilak ettirildiği yerde yarım metre çapında çukur oluşurken, patlamanın şiddetiyle çevrede büyük hasar meydana geldi.

TARiHi KÖŞK HASAR GÖRDÜ

Patlamada elektrik direkleri devrilirken, çevredeki işyerlerinin camları kırıldı, tavanları çöktü. Patlamanın meydana geldiği alana 20 metre uzaklıktaki tarihi Erdebil Köşkü'nde de büyük hasar meydana geldi. 200 yıllık köşkün dış duvarlarında çatlaklar meydana gelirken, odalarda bulunan eşyalarda tahrip oldu. Köşkün restoran kısmında bulunan müşterilere ait bir çok araç hasar görürken, restoranın tavanı çöktü.

8 KiŞi GÖZALTINA ALINDI

Tarihi On Gözlü Köprüsü girişindeki patlamanın ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ve istihbarat Şube Ekipleri, çok yönlü çalışma başlattı. Tarihi köprünün çevresinde ve Dicle Nehri kıyısında özel harekat timlerinin de katıldığı ve polis helikopterinin havadan destek verdiği geniş çaplı araştırma devam ediyor. Saldırıda infilak ettirilen aracın çevreye savrulan parçalarını ve olayla ilgili delilleri toplayan polis, ölen ve yaralanan vatandaşların olay yerinde düşürdükleri eşyalarını topladı. Yapılan istihbarat çalışmalarda ise polis, aralarında 4 gazetecinin de bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Polisin olayla ilgili geniş çaplı araştırması devam ediyor.

10 GÜN ÖNCE TATiLE GELMiŞLER

Diyarbakır'daki bombalı araçlı saldırıda yaşamını yitiren 5 kişiden 3'ünün ise 10 gün önce Diyarbakır'a tatile geldikleri belirlendi. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde oturan ve bir fabrikada iş makinesi operatörü olan Muhammed Aydın, Diyarbakırlı olan Ziraat Mü- hendisi eşi Demet Yıldırım Aydın, çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz ile birlikte 10 gün önce, Erganili olan ancak Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde oturan kayınpederi Necati ve kayınvalidesi Behiye Yıldırım'ın yanına tatile geldi. Diyarbakır kent merkezinde tarihi ve turistik alanları eşi ve çocuklarıyla birlikte gezen Muhammed Aydın dün eşi Demet, çocukları Oğuzkaan ve Ceylinaz ile kayınpederi Necati, kayınvalidesi Behiye ve baldızı Derya Yıldırım ile birlikte tarihi On Gözlü Köprü'yü görmeye gitti. Tarihi köprüyü gezdikten sonra yanında bulunan restoranda yemek yiyen 7 kişilik aile otomobile bindikten sonra, büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada alev topuna dönen otomobilde kayınpeder Necati Yıldırım ile damadı Muhammed Aydın ağır yaralanırken, Demet Aydın Yıldırım ile çocukları Oğuzkaan ve Ceylinaz ile Behiye Yıldırım ve Derya Yıldı- rım yaşamını yitirdi. Necati Yıldı rım ile Muhammed Aydın, hastanede tedaviye alındı. Demet Yıldırım Aydın ile çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz'ın cenazeleri toprağa verilmek üzere Kocaeli'nin Gebze ilçesi'ne, Behiye Yıldırım ile kızı Derya Yıldırım'ın cenazesi ise Diyarbakır'ın Ergani ilçesi'nin Ortayazı Köyü'ne gönderildi. Patlamada yaralanan 5'i polis 12 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Anne VE KIZI GÖZ YAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERiLDi

 Diyarbakır'ın Sur ilçesi'nde Tarihi On Gözlü Köprü girişinde, teröristler tarafından park edilen bomba yüklü aracın dün saat 19.15'te Çevik Kuvvet servis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi üzerine, otomobille yoldan geçen 52 yaşındaki Behiye Yıldırım, kızları 23 yaşındaki Derya Yıldırım, 31 yaşındaki Demet Yıldırım Aydın, torunları 8 yaşındaki Oğuzkaan Aydın ve 3 yaşındaki Ceylinaz Aydın yaşamını yitirdi. Behiye Yıldırım ve Kızı Derya Yıldırım'ın türk bayrağı örtülen cenazeleri ambulanslaDiyarbakır'ın Ergani ilçesinin Ortayazı köyüne götürüldü. Ergani Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de cenaze törenine katılmak üzere köye geldi. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı köyün girişi ve bir çok noktasına Türk bayrakları asıldı.Diyarbakır'dan ambulanslarla getirilen Behiye Yıldırım ve kızı Derya Yıldırım'ın cenazeleri köyde omuzlara alı- narak mezarlığa götürüldü. Burada öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra, Behiye Yıldırım ile kızı Derya Yıldırım'ın cenazeleri üzerlerinde Türk bayrağı tutularak toprağa verilirken, yakınları ise gözyaşı dökerek teröre lanet okudu. Patlamada yaşamını yitiren 31 yaşındaki Demet Yıldırım Aydın ile çocukları 8 yaşındaki Oğuzkaan Aydın ve 3 yaşındaki Ceylinaz Aydın'ın cenazeleri bu akşam uçaklaDiyarbakır'dan istanbul'a, oradan da toprağa verilmek üzere Kocaeli'nin Gebze ilçesine götürülecek. Yıldırım ailesinin, 1930'lu yıllarda Artvin'in Şav- şat ilçesi'nden gelerek Ortayazı Köyü'ne yerleştikleri öğrenildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak