Advert

Ergani'de polise silahlı saldırı

Ergani ilçesinde polise yapılan ihbar üzerine gittiği evden uzun namlulu silahla ateş açıldı. ilk ateş sonucu 3 polis şehit oldu. Sabaha kadar süren çatışmada 6 yıl hapis yatıp çıkan PKK'lı saldırgan Menderes Yıldız öldürüldü. Psikolojk sorunları olduğu b

Ergani'de polise silahlı saldırı
Bu içerik 3551 kez okundu.

Ergani Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi Menekşe Sokak'ta bir evde PKK'lıların bulunduğu ihbarı üzerine saat 02.00 sıralarında bölgeye gitti.

Polislerin kapısını çaldığı evden ateş açıldı. Saldırıda polis memurları Engin Yılmaz, Salih Aksu ve Ahmet Can şehit oldu, 2 polis de yaralandı. Bölgeye zırhlı araçlarla özel harekat polisleri sevk edildi.

Çatışmaya jandarma özel harekât ile komandolar da destek verdi. Bombalı tuzak olabileceği ihtimalini değerlendirerek temkinli davranan güvenlik güçleri yaklaşık 7 saat süren çatışmada PKK'lı  Menderes Yıldız'ı öldürdü.

Çatışma nedeniyle evde çıkan yangını itfaiye söndürdü. Diğer PKK'lının ise psikolojik sorunları bulunduğu belirtilen kardeşi ise yaralandı.

Menderes Yıldız'ın daha önce PKK'nın dağ kadrosunda olduğu ve bir operasyonda yakalanarak 7 yıl 6 ay hapis yattığı, çıktıktan sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden ihale alan ilaçlama firmasında çalıştığı öğrenildi.

Yıldız'ın geçen yıl da pompalı tüfekle kaymakamlık binasına kadar havaya ateş ederek gittiği ortaya çıktı. Şehit polislerin cenazeleri Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak