Advert

BURAN; "TAœRKiYE DENiZE DAœŞTAœ iSRAiL'E SARILDI"

Hür Dava Partisi Ergani ilçe Başkanı M.Emin Buran, Türkiye- israil ilişkilerinin normalleşmesi ve yapılan anlaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BURAN;
Bu içerik 3292 kez okundu.
Türkiye'nin orta doğu ülkeleri ve Rusya ile yaşadığı sorunlar neticesinde içinde bulunduğu diplomatik yalnızlığın bir sonucu olarak israil ile yakınlaştığını ifade eden Buran, "denize düşen yılana sarılır" sözünü hatırlatarak Türkiye'nin Ortadoğu bataklığından çıkmak için israil'e sarıldığını söyledi. Batı medyasının Türkiye ile israil arasında sağlanan anlaşmayı Türkiye lehine zafer olarak görmesini değerlendiren Buran, kesinlikle bunu Türkiye adına bir başarı olarak görmediklerini belirterek, "ortada bir başarı varsa, bu Türkiye'nin değil, israil'in diplomatik başarısıdır" diye konuştu.
"iNSiYATiF iSRAiL'DE"
Hüda Par olarak, en başından beri israil ile yapılan tüm anlaşmaların dondurulması yönünde net bir tavır sergilediklerini belirten Buran, Türkiye- israil yakınlaşmasını şöyle değerlendirdi; "Son dönemde özellikle israil ile olan bu yakınlaşma, Türkiye'nin Suriye politikasının çökmesi sonucu oluşan bir tablodur. Türkiye'nin orta doğuda izlediği yanlış politikalar sonucu dostu kalmayınca Türkiye bu mutabakata mecbur kalarak, tabir yerindeyse denize düşüp israil'e sarılmış, yılan ile aynı çuvala girmiştir. Tarih de buna şahittir ki, israil hiçbir zaman sözüne ve taahhütlerine sadık kalmamıştır. Sözde anlaşmaya varmışlarken, israil önceki gün Kudüs'te aksa camisinde itikâfta bulunan Müslümanlara saldırı gerçekleştirmiştir. Şimdi bu israil'e nasıl güvenebilirsiniz? insani yardımların Müslümanlara ulaştırılmasında belki kısmi olarak bir nefes anlama şartları oluşmuş olsa da, nihayetinde bu yardımların izni israil'in elinde olduğu için her an israil kendinden bekleneni yapıp keyfi bir tutum sergileyip yardımları kesebilir. Mavi Marmara katliamının ardından yaşanan süreçte, normalleşmeye dönülebilmek için öne sürülen şart, Filistin üzerindeki ambargonun tamamen kalkmasıydı. Hadi ambargoyu kaldıramadınız, hafifletilmesine razı oldunuz; bari hafifletirken de insiyatif sizin elinizde olsun. Burada insiyatif tamamen israil'in elinde ve insafındadır. Bu bir gaflettir. Biz isterdik ki, anlaşma yapılacaksa en azından orada sadece insani yardımların ulaştırılabileceği ve israil'in denetiminde olmayan bir liman açılsın" dedi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine