Advert

YAœKSEK OKUL PROJESiNE BAœTA‡E ENGELi

Ergani ilçesinde 1997 yılından bu yana sosyal yardımlaşma vakfına ait yerleşkede faaliyetini sürdüren Dicle Aœniversitesi Meslek Yüksek Okulunun yeni bir binada hizmet verebilmesi için hazırlanan dev proje bütçe engeline takıldı.

YAœKSEK OKUL PROJESiNE BAœTA‡E ENGELi
Bu içerik 3868 kez okundu.
Mevcut yüksek okul binasının yetersizliği nedeniyle Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hazırlanan ve öğretmen okulu yerleşkesi içerisinde 200 dönüm arazi üzerinde yapılması planlanan yeni yüksek okul binasının proje ihalesi 2014 yılında yapıldı. içinde 200 kişi kapasiteli öğrenci yurdu da bulunan dev yüksek okul projesi 2 yıldan bu yana ödenek tahsisi edilememesi nedeniyle yatırım programına alınamıyor.
TUNA; "ERGANi'YE SAHiP ÇIKMALIYIZ"
Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun fiziki yetersizlik nedeniyle yeni bir binada hizmet verebilmesi için Ergani Öğretmen Okulu yerleşkesi içerisinde 200 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan proje ödenek engeline takıldı. Konuya ilişkin Ergani Haber'e açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Tuna, Ergani'ye sahip çıkılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Ergani'deki mevcut yüksek okulumuzun fiziki yetersizliği nedeniyle ihtiyaca yönelik üniversite yönetimi olarak ilçeye yeni bir yüksek okul binası yapılması için gerekli projeleri hazırladık. Proje ihalesi 2014 yılında yapılan yeni yüksek okul binasının yapımının başlaması maalesef ödenek engeline takılmıştır. Öğretmen okulu yerleşkesi içerisinde 200 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek tam donanımlı yeni yüksek okul projesi içerisinde 200 kişilik öğrenci yurdu da mevcuttur. 2 yıldan beridir sürekli Kalkınma Bakanlığına ödenek tahsisi hususunda teklifte bulunulmasına rağmen henüz olumlu bir netice alınamadığından proje yatırıma programına alınamıyor" dedi.
"KAMUOYU OLUŞTURULMALI"
Beklentilerinin biran önce gerekli ödeneğin tahsis edilerek projenin hayata geçirilmesi olduğunu belirten Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Tuna, Silvan'daki projenin Ergani'den sonra yapıldığını, Ergani'den önce tamamlandığını belirterek, Ergani'deki kamu ve sivil toplum dinamiklerinin kamuoyu oluşturmaları gerektiğini ifade etti. Tuna: "Ergani potansiyel olarak gelişime ve değişime açık büyük bir ilçemizdir. Ergani'ye yakışır yüksek okul yapılması ilçenin çehresini değiştirecek ve ekonomisini canlandıracaktır. Ancak ilçemiz geçen sürede henüz gereken ilerlemeyi maalesef kat edemedi. Başta Ergani Kaymakamlığı ve Belediyesi olmak üzere tüm yetkili kurum ve sivil toplum örgütlerinin bu konuda kamuoyu oluşturtarak ödeneğin çıkması ve projenin hayata geçirilmesi için çaba göstermesi gerekiyor" diye konuştu. Parti teşkilatı olarak, yeni yüksek okul projesi için ödenek tahsisi edilmesi için seferber olduklarını ifade eden AK Parti ilçe Başkanı Şükrü Sayan ise, gerekli tüm girişimlerde bulunduklarını söyledi. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı