Advert

CHP Heyeti Erganiç™de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında Diyarbakır'a gelen heyet, Ergani, A‡ermik ve A‡üngüş ilçelerinde ziyarette etti.

CHP Heyeti Erganiç™de
Bu içerik 3352 kez okundu.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara milletvekilleri Murat Emir ve Necati Yılmaz, istanbul milletvekilleri Gülay Yedekçi ile ilçeleri gezen Ağbaba, CHP ilçe Başkanlarını ziyaret etti. CHP Heyeti, ilçe Başkanlarına yapılan ziyaretin ardından, ayrıca 2012 tarihinde askeri casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan Yüzbaşı Ersel Ezen ile de bir araya geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, Askeri casusluk davasında yargılandıktan sonra beraat eden ve Diyarbakır'ın Hani ilçesi'nde PKK'lıların bomba yüklü tankerle yaptıkları saldırıda yaralanan ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ersel Ezen'i Diyarbakır Asker Hastanesi'nde ziyaret ettiklerini belirterek, “Yargılama sürecinde bir rapor hazırladık. Mahkemede Yüzbaşı Ersel Ezen ile tanıştık. Hani ilçemizde ilçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla yapılan saldırıda yaralanan askerlerimizi ziyaret ettik. Askeri casusluk davası sırasında tanıştığımız Yüzbaşı Ersel Ezen'i de ziyaret ettik. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını ilettik ve acil şifalar diledik” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Diyarbakır'ı iki milletvekili ile takip edeceklerini ifade eden Ağbaba, “Bölgede milletvekili olmayan illerimizde Genel Başkanımızın talimatıyla milletvekilleri görevlendirildi. Bundan sonra Ankara milletvekilleri Murat Emir ve Necati Yılmaz ile Diyarbakır'dan sorumluyuz." dedi.
Ağbaba, Diyarbakır'ın sorunları ile daha çok ilgilenip meclis gündemine taşıyacaklarını, CHP olarak Sur ilçesiyle ilgili kamulaştırma kararını da takip edeceklerini bildirerek, bu kapsamda istanbul milletvekilleri Gülay Yedekçi, Didem Engin ve CHP Disiplin Kurulu üyesi Saniye Barut'un yer aldığı bir heyet oluşturulduğunu aktardı.
KAMULAŞTIRMAYA KUŞKU iLE KARŞILANIYOR
Kamulaştırma konusunda da Diyarbakır'da araştırma yaptıklarını dile getiren Ağbaba, "Bölge halkı açısından acil kamulaştırma kararı biraz kuşku ile karşılanıyor. Özellikle Sur'un sır olmasından korkuyor insanlar. Sur'un hafızasının yok edilmeye çalışıldığını ifade ediyorlar. Kamulaştırma ile ilgili toplumun dinamiklerinden görüş alınması isteniyor. Burada bir mülksüzleştirmenin olabileceği düşünülüyor. Mülkiyet hakkı anayasal bir haktır. Bu hakkın korunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Ağbaba, Sur'daki bazı insanların olaylar nedeniyle başka il ve ilçelere yerleştiğini hatırlatarak, "Bu konuda mağduriyetler giderilmelidir. Bunun doğurmuş olduğu mağduriyetleri hep birlikte görüyoruz. Hem orada yaşayan hem de esnaflık yapan insanlarda tam bir çöküntü var. Kirasını ödeyemeyen ve icraya düşmüş birçok esnaf olduğunu biliyoruz. Onlarla da ilgili bir çalışma yapacağız” diye konuştu.
HERKESE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Diyarbakır'ın eski günlerine dönmesi için herkese görev düştüğünü vurgulayan Ağbaba, CHP'nin diğer siyasi partilerden farklı dil kullandığını, farklı çözüm önerileri geliştirdiğini, bölgenin eski günlerine dönmesi için de inisiyatif almaya hazır olduklarını anlattı. Bölgeyi bundan sonra daha sık ziyaret ederek Türkiye'nin gündemine taşıyacaklarına işaret eden Ağbaba, kamulaştırma ve bölge ile ilgili hazırladıkları raporları kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine