Advert

ilgilenen Yetkili Yok

Dibektaş köyü Muhtarı Ziya Ay, 2011 yılında sağlam yapılmayan 8 derslik okulun yıkılıp, tekrar köy merası olarak kullanılmasını istedi.

ilgilenen Yetkili Yok
Bu içerik 3797 kez okundu.

 

Ergani ilçesine bağlı Dibektaş köyünde yaptırılan 8 derslikli ilköğretim okulunun geçici kabulünü onaylamak için sahte imza ile düzenlenen geçici kabul onay belgesi gönderildiği iddia edilmişti.

Ergani Haber Gazetemizin Manşetinde yer alan “Sahte imzayla Geçici Kabul” adlı

haberimizin ardından söz konusu onay belgesi ile ilgili konu savcılığa taşınmış, soruşturma başlatılmıştı.

Ergani'nin Dibektaş köyünde geçen yıl yapımına başlanan ve 873 bin 900 liraya mal olan 8 derslikli ilköğretim okulunu inceleyen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, binanın teknik şartname kurallarına göre yapılmadığı için geçici kabulü onaylamamıştı.

Olayın üzerinden aylar geçtikten sonra, Köy muhtarı Ziya Ay, okulun bu halinden memnun olmadığı için durumu ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz’a ilettiklerini ve kendisini milli eğitim müdürlüğüne havale ettiğini, ancak milli eğitim müdürlüğü de mahkeme sonucunun beklediklerini söylediler dedi.

5 bin metre kare olan köyümüzün merasını ihtiyar heyeti olarak karar aldık. Köy merasını okul olması için ve çocuklarımızın eğitimi için verdik. Ancak inşaat bitiminde sanki burada bir deprem yaşanmış gibi okulun merdivenleri ve alt zemin çökmüş halde bırakıp gittiler. Bu konu bazı gazetelerde yer almasına rağmen, ilgilenen olmadı.

Köyümüzde 200 öğrenci eğitim görüyor. 100 öğrenci köyümüzde, diğer öğrenciler ise taşımalı olarak Kesentaş köyüne giderek eğitim gördüğünü belirten Muhtar  Ay, hangi kuruma gittimse ilgilenen olmadı, il Valimiz  sayın Mustafa Toprak’ı aradım Vali bey şuan müsait değil dediler. En son Milletvekillerini aradım sorunu çözeceğiz dediler, ilgilenen olmadı. Bize cevap bile vermiyorlar. Seçim vaatleri kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ediyorlar. Yetkiler bir an önce bu okulun onarılmasını yada okulun yıkılıp, tekrar köy merası olarak kullanmak istiyoruz dedi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine