Advert

Kürt dili bayramı yürüyüşüne izin yok

KURDi-DER Ergani Şubesiç™nin 15 Mayıs Kürt Dili Bayramı nedeniyle düzenlemek istediği yürüyüşe izin verilmedi. Dernek üyeleri bunun üzerine basın açıklaması yaptı.

Kürt dili bayramı yürüyüşüne izin yok
Bu içerik 3675 kez okundu.

 

KURDi-DER Ergani Şubesi’nin 15 Mayıs Kürt Dili Bayramı nedeniyle düzenlemek istediği yürüyüşe polis tarafından izin verilmedi. Dernek üyeleri bunun üzerine basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 1932 yılında Celadet Ali Bedirxan tarafından yazılan ve 31 harften oluşan Kürt Dil Alfabesinin kabulüne denk gelen 15 Mayıs’ın Kürt Dil Bayramı olarak kutlandığı belirtildi.

Aralarında BDP Ergani ilçe Başkanı Mehmet Yergin, Eğitim-Sen Ergani Başkanı Serdar Kaya ile KURDi-Der Ergani Şube Başkanı Servet Pala ve yönetiminin bulunduğu bir grup, KURDi-Der binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Polisin izin vermemesi üzerine şube önünde basın açıklaması yapan Servet Pala, her halkın tarihine damga vuran günlerin o halkların bayramı olarak kabul edilip kutlanmaya başlandığını belirterek, “1932 yılında bütün zorluk ve engellere rağmen Celadet Ali Bedirxan tarafından 31 altın harften oluşan Latince Kürt dil alfabesi yaratıldığına değindi.

Pala  “15 Mayıs Kürt Dil Bayramı bütün halkımıza kutlu olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine