Advert

Erganiç™den Sevgi, Barış ve Dostluk geçti

Ergani Halide Edip Adıvar Anaokulu Projenin sorumlusu Mehmet Durak ve öğrencileri tarafından yürütülen ç˜ç™Sevgi, Barış ve Dostluk Treniç™ç™ projesi ile çocuklar, ülkelerinin diğer illerinde yaşayan yaşıtlarının yaşam şekillerini, kültürlerini, yaşadıklar

Erganiç™den Sevgi, Barış ve Dostluk geçti
Bu içerik 3469 kez okundu.

Proje maskotu olan Sevgi, Barış ve Dostluk Treni, çocukların hayal güçlerini geliştiriyor. Kendi fikirlerini ifade ederek, özgüven kazandırıyor. Sevgi, barış ve dostluk kavramını düşünce biçimi haline dönüştürüyor.
Bu proje kapsamında sevgi, barış ve dostluk düşüncelerini özgürce ifade eden çocuklar, okula gelen küçük vagonlarla kocaman duygularını gönderiyorlar. Tüm yurdu dolaşacak olan trenin 13. durağı olan Diyarbakır Treni Halide Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlandı. Tren ülkemizin her bölgesinde topladığı vagonlarla tamamlanacak ve Mayıs ayında yapılacak organizasyonda sergilenecek.
PROJENiN TEMEL AMACI
Projenin sorumlusu Mehmet Durak, Bu projenin temel amacının hayatın her alanında sevgi, barış ve dostluğun önemini kavramak, çevresine aktarmak ve bunu davranış olarak kalıcı kılmak olduğunu belirterek, “Amacı ile proje maskotu olan Sevgi, Barış ve Dostluk Treni’ni kendileri oluşturarak; sevgi, barış, dostluk üzerine bugüne ve geleceğe yönelik düşüncelerini ifade etmelerini ve özgüven kazanmalarını sağlamaktır. 57 ilden 110 okulun katıldığı bu proje Etwinnig Projesi kapsamında ki ulusal bir projedir” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi