Advert

Erganiç™de açıköğretim sınavı isyanı

Merkezi Eskişehirç™de bulunan Anadolu Açıköğretim Fakültesi tarafından Erganiç™de açıköğretim fakültesi sınavlarının yapılmaması yadırgandı.

Erganiç™de açıköğretim sınavı isyanı
Bu içerik 3350 kez okundu.
Nüfusu 125 bin’e varan Ergani’de, açıköğretim sınavlarına giren binlerce öğrenci olmasına rağmen sınavın yapılmaması öğrencileri mağdur ediyor. Ergani’ye yakın ve uzak ilçelerde dahi sınavın yapılmasına rağmen Ergani’de yapılmamasına anlam veremeyen öğrenciler ve veliler, Fakültenin Diyarbakır temsilciliğine tepki gösterdi.
ERGANi’DE NEDEN YAPILMIYOR
Veliler, gelişen Türkiye’de sınavlar en ücra ilçelerde bile yapılmasına rağmen Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yapılmamasının kendilerini mağdur ettiğine işaret ederek, “Yani başımızdaki Siverek ilçesinde sınavlar yapılırken, neden binlerce öğrenci potansiyeli olan Ergani’de yapılmıyor. Bu uygulamaya anlam veremiyoruz. Her sınav döneminde Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyoruz. Bizler gibi binlerce öğrenci bu mağduriyeti yaşıyor. Ergani’nin yanı sıra Çüngüş, Çermik, Dicle ve Elazığ’a bağlı Arıcak, Gulaman ve Maden ilçelerindeki öğrenciler bile Diyarbakır’a gidiyor. Oysa bu sınavlar Ergani’de yapılmış olsaydı, hem Diyarbakır üzerindeki yük azalırdı hemde bizler mağdur olmazdık” dediler.
ARTIK SINAVLAR ERGANi’DE DE YAPILSIN
Sınavların artık Ergani’de de yapılması gerektiğinin altını çizen öğrenciler, “Talebimiz 125 bin nüfusu bulunan ve öğrenci potaniyeli açısından zengin olan Ergani’de sınavların yapılmasıdır. ilçemizde eğitimli öğretmenler ile bu sınav rahatlıkla yapılır. Hem Ergani’ye ekonomik anlamda da bir katkı olur. ilçemize yakın ilçelerdeki öğrencilerde bizde rahat bir nefes alırız” diye konuştular.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi