Advert

DEMOKRASi PLATFORMUNDAN BASIN AA‡IKLAMASI

Ergani Demokrasi platformu, bölgede yaşanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek ve son süreçte yaşanan siyasi olayları değerlendirmek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eski hükümet konağı önünde bir araya gelen kitle burada bir basın açıklamas

DEMOKRASi PLATFORMUNDAN BASIN AA‡IKLAMASI
Bu içerik 3483 kez okundu.
Basın açıklamasına, Demokrasi Platformu üyeleri, DBP ve HDP ilçe eş başkanları ve yöneticileri katıldı. Basın açıklamasını okuyan Kurdi Der Ergani Eş Başkanı Servet Pala şunları söyledi: "Son birkaç aydır yoğunlaşan, sivil yaşam alanlarını tehdit eden, bireyleri ve toplumu en temel hak ve hürriyetlerden yoksun bırakan çatışma ortamında adeta bir karartma yaşanmaktadır. Siviller açık hedef haline gelmekte sokağa çıkma yasaklarının hüküm sürdüğü yerlerde yaşamını yitirenlerin cenazeleri bile günlerce yerlerde kalmakta ve büyük bir insani dram yaşanmaktadır. Örnek olarak bugünlerde Cizre'de milletvekili, gazeteci ve sivil halka sokak ortasında güvenlik güçleri tarafından silahlı saldırı sonucu yaralananların hastaneye sevklerine gazeteci dışında izin verilmemiştir. 28 kişi yaralı olarak bir bodrum katında mahsur bırakıldığından dolayı bunlardan4 kişi hayatını kaybetmiştir. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde her gün top ve tank atışları devam etmekte onlarca yaralının hastaneye sevkleri engellenmekte ve katledilenlerin cenazelerinin defnedilmesine ve sokaktan alınmamasına izin verilmemektedir. 
Yaşanan çatışmalı ortamın son bulması hususunda çağrı yapan kişi veya toplulukları tehdit eden, ötekileştiren, hedef gösteren haber ve açıklamalar sorunu daha da derinleştirmektedir. Türkiye'nin temel sorunlarını ancak konuşularak ve sivil vasıtalarla çözülebileceği açıktır. Bu yönüyle akademisyenlerin düşüncelerinden dolayı tutuklanma tehdidiyle karşılaşmaları usul ve yasaya aykırı bir şekilde mahremiyetlerinin ihlal edilerek evlerinin aranması, görevden uzaklaştırılmaları şeklindeki uygulamalar meselenin demokratik zeminde tartışma imkânlarını hepten ortadan kaldıracaktır" dedi. Açıklama alkış ve sloganlarla sona erdi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı