Advert

DBP'den Yasak Protestosu

DBP Ergani ilçe örgütü, bölge bazı yerlerde devam eden sokağa çıkma yasakları ve süren ablukaları protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

DBP'den Yasak Protestosu
Bu içerik 3297 kez okundu.
Ergani SELiS Kadın Derneği önünde yapılan açıklamaya Ergani Belediye Eş Başkanı Aygün Taşkın, HDP, ESP Ergani ilçe örgütleri ve partililer katıldı.  
Kitle adına DBP Ergani ilçe Eş Başkanı Şehmus Doku bir açıklama yaptı. Doku, Kürtler üzerinde bir katliam politikası istendiğini belirterek " Bugün Ortadoğu'da insanlık katlediliyor. Onun için herkes bu katliamın önüne geçmelidir. Kardeş katlinin kimseye bir faydası yoktur. Biz kimse ölmesin diye Türkiye'de yaşayan herkesin beraberce demokratik bir yaşam sürmesi için herkesin bu savaşa dur demesi gerekir. Eğer bu savaşı durduramazsak bizi kara günler bekliyor demektir. Bu kara günleri yaşamamak için halkların katliamının önüne geçmek için birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Her gün siviller öldürülüyor. Biz terörist öldürüyoruz diyenlere sesleniyoruz. Eğer vicdanınız, merhametiniz varsa bugüne kadar öldürülen insanlar için bir komisyon oluşturulsun. Acaba silahlı kişiler mi yoksa sivil kişiler midir? Eğer 2 aylık bebek 80 yaşındaki dede, 75 yaşındaki nine teröristler ise o zaman biz yüksek sesle biz de onların yolundayız diyoruz" dedi. Açıklama slogan ve alkışlarla sona erdi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak