Advert

SELiS'TEN CiNSEL iSTiSMAR AA‡IKLAMASI

Ergani Selis Kadın Merkezi, son zamanlarda Diyarbakır ve Bismil'de gözaltına alınan Şükran yıldız ve alınan Gülizar Akad'ın emniyette cinsel istismara maruz kaldıkları gerekçesiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

SELiS'TEN CiNSEL iSTiSMAR AA‡IKLAMASI
Bu içerik 3404 kez okundu.
Basın açıklamasına Belediye Eş Başkanı Aygün Taşkın, KJA bileşenleri, HDP ve DBP ilçe örgütleri de destek verdi.
Selis Kadın Merkezi önünde yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Diyarbakır'da 6 Eylül'de gözaltına alınan Şükran Yıldız ve Bismil'de 8 Kasımda gözaltına alınan Gülizar Akad'ın Diyarbakır Emniyetinde maruz kaldıkları cinsel işkenceyi kınıyoruz.
Biz KJA'lı kadınlar olarak, tehdit, tecavüz ve şiddet politikalarına asla boyun eğmeyeceğiz. Direneceğiz örgütleneceğiz ve kadına yönelik her türlü şiddetin hesabını soracağız. Bu tekçi zihniyet 40 yıldır Kürt halkının şahsında bütün haklara ve bütün demokratik güçlere vahşice saldırmaktadır. Tıpkı diğer iktidarlar gibi AKP de kendi sonunu hazırlamaktadır. Özellikle AKP devletinin kadını köleleştiren politikalarına karşı çıkan kadınlara şiddet daha da tırmanmıştır. Polislerin gözaltında kadınlara uyguladığı cinsel işkenceye DAiŞ zihniyetine karşı bugün bir kere daha toplandık. Alçakça, ahlaksızca yaklaşımları kınamak için buradayız. En son Şırnak'ta yurttan alınan kadın arkadaşlar gözaltı sırasında tacize maruz kalmışlardır. Arkadaşlarımız her gün bizler için dağlarda, zindanlarda, hendeklerde, mahallerde ve sokaklarda mücadele veriyor. Mücadele veren arkadaşlarımız hepimizin onurudur" denildi. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?