Advert

Kaymakamç™dan kız öğrencilerine ve ailelerine destek!

Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, yetim veya öksüz kız çocuklarına yönelik eğitim, gıda, kira ve eş eşyası yardımında bulunuyor.

Kaymakamç™dan kız öğrencilerine ve ailelerine destek!
Bu içerik 3306 kez okundu.

Kaymakam Yonsuz, maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitime devam edemeyen kız çocuklarına Kaymakamlık olarak her türlü desteği verdiklerini ifade ederek, öncelikli hedeflerinin kız öğrencilerinin eğitimlerine devam ettirmek olduğunu söyledi.

Ergani Kaymaklığına atandığı bir yıldan buyana halka yönelik toplantılar düzenleyen Kaymakam Eşref Yonsuz, bu toplantılarda halkın sorunlarını dinleyerek, çözüm arıyor. Yaklaşık 1 yıldan bu yana pazartesi ve Perşembe günleri makamında düzenlediği halk toplantıları ile sorunları dinleyen Kaymakam Yonsuz, ilçe’de yetim ve öksüz olan kız çocuklarının eğitimlerini sürdüremedikleri yönünde şikayetler üzerine harekete geçti. Anne ve babası olmayan, bu yüzden yakınlarının yanında kalan kız çocuklarını ziyaret eden Kaymakam Eşref Yonsuz, gördüğü eksiklikleri gideriyor. Ailenin durumuna göre eksikleri SYDV aracılığıyla gideren Kaymakam Yonsuz, şimdiye kadar 7 Aileyi ziyaret etti. Ailenin durumuna göre kız çocuklarına eğitim, giyecek, yiyecek, kira ve ev eşyası yardımında bulunan Kaymakam Yonsuz, böylelikle maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemeyen çocuk sayısını asgariye indirmeyi hedefliyor.

Kaymakam Yonsuz, 1 yıldan bu yana makamında haftada iki gün olmak üzere halk toplantıları düzenlediğini ifade ederek, “Bu toplantılarımızda büyük sıklıkla vatandaşlarımız SYDV’den yardım istiyorlar. Yine son dönemlerde yetim ve öksüz kız çocuklarının eğitimlerini yarıda kestiklerini tespit ettik. Adreslerini tespit ettiğimiz kız çocuklarının ya ailelerine ya da yakınlarının evlerine giderek, ziyaret ediyoruz. Burada gördüğümüz eksikliklere göre başta kız çocuklarına olmak üzere yakınlarına ya da ailelerine SYDV Müdürlüğümüz aracılığıyla yardım ve desteklerde bulunuyoruz. Şimdiye kadar 7 Aileyi ziyaret ettik. Ziyaretlerimizi sürdürüp, maddi imkansızlıklardan okula gidemeyen kız çocuklara gerekli desteği vererek, eğitimlerini sürdürmelerine imkan veriyoruz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı