Advert

EĞiTiM-SENç™iN PROJESi BiRiNCiLiK ALDI

Eğitim-Sen Ergani Temsilciliği Kadın Meclisiç™nin 2015 yılının ilk yarısında ilçe genelinde yürüttüğü çœBen çocuğum okula gitmeyi ve büyümeyi istiyorumç adlı proje Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim ve öğre

EĞiTiM-SENç™iN PROJESi BiRiNCiLiK ALDI
Bu içerik 3823 kez okundu.
Trabzon il Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılan ödül töreninde plaketi, kadın meclisi adına bireysel başvuru yapan ‘Okula gitmeyi ve büyümeyi istiyorum' adlı proje sorumlusu Ebru Kaymak Öztürk, aldı. 
Öztürk, 0-18 yaş arasındaki her bireyin çocuk olduğunu ve çocuk evliliklerinin çok yönlü bir istismar olduğunu belirterek, “Bir çocuğun gelişim alanlarındaki ödevleri düşünüldüğünde evlilik; fiziksel, bilişsel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişim alanlarındaki bir gelişim görevi değildir. Kişi, bu çağda evliliğin gerektirdiği becerileri yerine getiremeyeceği için o küçük bedene bu sorumluluğu yüklemek istismardır. Olgunlaşmamış bedeniyle cinsel istismara, bağımsız hareket edebilme güvenini henüz edinemediği için psikolojik istismara, bir evliliğin, evin, eşin sorumluluklarını taşıyabilecek olgunluğa ermediği için fiziksel istismara, farklı yaşam kurabilme şansını yakalayamadığı için sosyal istismara vb maruz kalır. Evrensel düzeyde çocukların sahip olduğu haklar düşünüldüğünde de bu yaştaki bir evlilik çocuk hakkı olmamakla birlikte onu, temel haklarından da mahrum bırakmaktır. Çocuğun gelişimi ve hakları düşünülmeden verilen bu karar onları temel eğitim, sağlıklı yaşam, sosyal ve kişisel gelişim haklarından yoksun bırakır” dedi. 
HER AÇIDAN SUÇTUR
Çocuk hakları evrensel bildirgesi ve Türkiye Cumhuriyeti anayasası penceresinden bakıldığında da böyle bir olayın sadece vicdani değil hukuki açıdan da suç olduğunu vurgulayan Öztürk, “Bu suça ortak olan veya bunu önleme çabası göstermeyen her birey ve kurum suçlu sayılır. Birçok toplumsal sorunda ilkeli ve duyarlı çalışmalar yürüten kadın meclisimiz de bu konuda seyirci kalmadı. Hazırladığımız projeyle çocuklardan anne babalara, imamlardan muhtarlara kadar bu konuda etkisi, ilişkisi olan herkeste bilinç, duyarlılık ve sorumluluk geliştirmek istedik. Aylar süren hazırlık, uygulama ve sonuç alma süreçleri bu çalışmaya gönül veren herkes için yorucu ancak ümit verici oldu” diye konuştu. 
BU ÇALIŞMA ELZEMDi
Öztürk, ilçede gençlerle seminerler öncesi yaptıkları anketlerin böyle çok yönlü bir çalışmanın ne kadar elzem olduğunu, seminerler sonrası yaptıkları anketlerin ise samimiyetle verilen hiçbir emeğin karşılıksız kalmadığını gösterdiğine işaret ederek, “Kadın meclisi olarak olumlu-verimli sonuç aldığımız bu projenin tüm çocuklara ulaşabilmesi gerektiğine inandık ve milli eğitim bakanlığı strateji geliştirme başkanlığının düzenlediği yarışmanın buna vesile olabileceğine karar verdik. Ümidimiz bu projenin evrensel çocuk hakları ve bilimsel veriler ışığında daha da geliştirilerek tüm Türkiye’de uygulanması ve çocukların kendi gelişimlerini tamamlayarak hayata atılan yetişkinler olmaları. bu vesileyle projemizde bizimle ortaklaşan, bize destek veren uçan süpürge derneğine, Ergani ilçe milli eğitim müdürlüğüne, Ergani belediyesine, ilçe müftülüğüne ve çalışanlarına, mahalle ve köy muhtarlarına, çalışmanın bel kemiğini oluşturan ilçe rehber öğretmenlerine, av. Gazal Bayram Koluman'a, doğum hemşiresi  Kader Kaya'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır ve 13 kentte eylem etkinlikler yasaklandı
Diyarbakır ve 13 kentte eylem etkinlikler yasaklandı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı