Advert

OKUL iSiMLERi DEĞiŞTiRiLSiN

Eğitim-Bir-Sen Ergani ilçe Başkanı Yunus Memiş, Kenan Evren'in isminin verildiği okul, cadde, sokak, meydan ve kışla isimlerinin değiştirilmesini istedi.

OKUL iSiMLERi DEĞiŞTiRiLSiN
Bu içerik 3739 kez okundu.

 

Eğitim-Bir-Sen Ergani ilçe Başkanı Yunus Memiş ve sendika üyeleri, Hükümet Konağı önünde 12 Eylül darbesi ile ilgili açıklama yaptı. Memiş, 12 Eylül 1982'de millet iradesini hiçe sayan darbecilerin yargı önüne çıkarılması girişiminin demokrasinin kurumsallaşması ve güçlenmesi açısından çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Siyasetten yargıya, eğitimden ekonomiye, dini yaşamdan hak ve özgürlüklere kadar birçok alanda toplum mühendisliği yapanların yaptıklarının yanına kar kalmaması için hesap verecek olmaları, demokratik hukuk devleti olmanın gereğidir. Millet iradesini hiçe sayanlardan kapatılan siyaset kurumlarının, mallarına el konulan vakıf ve derneklerin, kapılarına kilit vurulan Kur'an kurslarının, döktürülen gözyaşlarının, fişlemelerin ve topluma ödetilen bedellerin hesabı teker teker sorulmalıdır. Çorum ve Maraş olaylarının darbeye zemin hazırlamak için çıkarıldığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından müdahale edilmediği belirtilen iddianamede, hayattaki darbecilerden Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmektedir. Evren'in 'Zemin oluşmasını bekledik' sözü ise iddianameye en büyük delil olmuştur. Keza 'Asmayalım da besleyelim mi' sözü milletimizin hafızasına adeta kazınmıştır. 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlerle başlayan yargılama sürecinde, darbelerle yüzleşme ve darbecilerle hesaplaşma konusunda sonuna kadar gidilmelidir. Bu bağlamda 28 Şubatçılarla, 27 Nisan e-muhtırasını verenler de mutlaka yargı önüne çıkarılmalıdır.
Halkımız, 12 Eylül referandumuyla darbenin izlerinin silinmesi için referandumda evet demiştir. Demokrasiyi rafa kaldırarak işlemez hale getiren, halkımızın iradesini hiçe sayanların isimleri okul, cadde ve sokaklardan kaldırılmalı, darbecilerin isimleri milletimizin hafızasından silinmelidir" diye konuştu.


Memiş, Evren ismini taşıyan cadde, sokak ve okul isimlerinin değiştirilmesini isteyerek, "Unutulmamalıdır ki milletimizin vicdanında yargılananların isimleri milletin mekteplerine, caddelerine, sokaklarına verilemez. Bu bağlamda ülkemizde tüm darbecilerin, özelde ise Ergani ilçemizde darbeci Kenan Evren'in isminin verildiği okul, cadde, sokak, meydan ve kışla isimlerinin değiştirilmesi halkımızın ve sendikamızın talebidir" dedi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak