Advert

Bir başarının öyküsü

Ergani ilçesi doğumlu olan Fırat Zane Ozgül, Yakın Doğu Aœniversitesiç™nde düzenlenen Ekoloji Bilim konferansında ilk bilimsel tezinin sunumunu gerçekleştirdi.

Bir başarının öyküsü
Bu içerik 3898 kez okundu.

Trabzon, Artvin ve Gürcistan’da ekoloji bilim kurulunun akademisyenlerle düzenlediği toplantının Türkiye’de tek öğrenci sıfatı ile katılan Ozgül, yaptığı bilimsel araştırma ve incelemelerle bilim dünyasına katkı sunduğu kurulca tecil edilerek, büyük bir başarı öyküsünü yazdı.

Fırat Zane Ozgül kimdir?
“1991 Yılında Ergani’de doğdu. Bartın Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümünü başarı ile bitirdi. Şuan Mastırını Hukuk A.B.D’de Çevre ve Orman Hukuku programında tamamlamaktadır. Aynı zamanda Near East Universty Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulunda Radyasyon Onkolojisi- Radyoterapi programında eğitim almaktadır. Lise yıllarında gençlik hareketlerinin içinde çeşitli çalışmalar ve sosyal sorumluk projelerinde yer aldı. 2008 Yılından bu yana ‘‘Kadın Hakları’’ hareketinin içine girdi. Bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşları ile çeşitli projeler ve yürütme politikaları yaptı. ‘’Kadın ve Hakikat, Erkek Egemen Toplumda Kadının Yeri, Aile içi iletişim, Aile içi Şiddet, Kadın ve Çocuk, Kadın – istihdam’’ alanlarında çeşitli makaleler ve uluslararası hakem onaylı eserler hazırlamıştır. Bakanlığın ‘’Çocuk Gelinler’’ projesinin koordinatörlüğünü yürütmüştür. 2009 yılından itibaren çeşitli eğitim çalışmalarının içine girip ‘’Huzur evleri ve Çocuk yuvaları’’ ile ilgili bilimsel veriler toplayarak bu alanlarda hizmet etmiştir. Türkiye’de ‘’Huzur Evi Gönüllülüğü’’ hareketinin kurucularındandır. 2010 Yılı itibari ile Çevre ve Hayvan Hakları çalışmalarının içine girmiş ve lise yıllarından itibaren içinde olduğu Hayvan Hakları ve Gençlik Çalışmaları hareketinin startını vermiştir. 2012 Yılında Türkiye’de Üniversitelerde Hayvan Hakları Çalışmalarına Gençlerin Aktif katılımı için çalışma yapmış ve Genç HAYTAP Grubunun kurucu başkanı olarak halen devam etmektedir. Dünyada ilk defa bir STK ve Bakanlığın desteği ile kurulmuş ‘’Animasyonel Tiyatro ‘’eseri olan ‘’Sahneden Uzanan Sevgi Patileri’’ projesinin hem koordinatörü hem de başrol oyuncusudur. NTV- 2013 yılı ‘’Yılın Genç Gönüllüsü’’, Gençlik Federasyonu 2013 yılı ‘’Genç Gönüllü’’ ödüllerini almıştır. SOGLA- Sosyal Girişimci Genç Liderler Akademisi Mezunu ve Bartın Öncüsüdür. 2013- ll. Uluslar Arası Patoloji Kongresi Sekreterliği görevini yapmış olan Özgül, Türkiye Üniversiteler Birliğinin düzenlediği birçok kongre, panel, Sempozyum ve konferansta düzenleme kurulunda yer almıştır. Tüm Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği Kurucu Üyesi, HAYFED- Kıbrıs Hayvan Hakları Federasyonu Kurucu Danışmanıdır. Birçok sanat ve edebiyat dergisinde yayınları olan Özgül’ün, Ergani Haber ve Halkımın Sesi Haber Ajansında Haftalık Köşe yazıları ve şiirleri yayınlanmaktadır. TBMM Gençlik Meclisi, Uluslararası Girişimci Gençler Derneği, Ulusal Gençlik Parlamentosu, Türkiye Engelliler Federasyonu, Türkiye Gençlik Konfederasyonu, TEMA Vakfı, Buğday Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, WWF, Doğa-Der, Genç-Der üye ve gönüllüsü iki yerel gazetede köşe yazarlığını üç internet sitesinde makale yazan Fırat özgül son olarak Trabzon, Artvin, Gürcistan’da ekoloji bilim kurulunun akademisyenlerle düzenlediği toplantının Türkiyede tek öğrenci sıfatı ile katılmış ve yaptığı bilimsel araştırma ve incelemelerle bilim dünyasına katkı sunduğu kurulca tecil edilmiştir”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine