Advert

KATLiAM LANETLENDi!

Cumhuriyet tarihinin en kanlı bombalı saldırısı, yurt genelinde olduğu gibi Ergani'de de iş bırakma eylemleri ve kitlesel yürüyüşlerle protesto edildi.

KATLiAM LANETLENDi!
Bu içerik 3239 kez okundu.
10 Ekim Cumartesi Ankara'da 95 kişinin hayatını kaybetmesine, 48'i ağır olmak üzere 246 kişinin de yaralanmasına neden olan kanlı terör saldırısı tüm ülkeyi derinden etkiledi. Canlı bombanın gerçekleştirdiği kesinleşen bombalı saldırı, her görüşten birçok kişi tarafından şiddetle lanetlendi. Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı olarak kayıtlara geçen olay sonrası, önceki gün Ergani ilçesinde iş bırakma ve protesto gösterileri düzenlendi. DiSK ve KESK'in çağrısıyla ilçede iki gün Eğitim Sen üyesi öğretmenler okullarına gitmedi, hastanede ise sadece acil hastalara hizmet verildi. Teröre karşı greve gidip ortak ses veren Ergani'deki siyasi parti, sendikalar ile sivil toplum kuruluşları, kanlı saldırıyı tek yürek lanetlediler. 
"YASTAYIZ, iSYANDAYIZ"
Ankara'daki barış mitingine yapılan saldırı nedeniyle Devrimci işçi Sendikaları Konfederasyonu DiSK ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK'e bağlı sendikaların aldığı 3 günlük iş bırakma kararırın ardından, Ergani'deki yüzlerce kamu çalışanı terör saldırısını iş bırakarak ve meydanlara inerek protesto etti. DBP ilçe binası önünde toplanan kitle pankartlarla eski hükümet konağı önüne doğru yürüyüşe geçti. Eski hükümet konağı önüne gelen kitle, kanlı saldırıda yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra kitle adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Ergani 3'nolu şube eş başkanı Abdulcabbar Tekin şunları söyledi: "Saray'ın saltanatı uğruna aylardır dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı barışı savunmak için yollara düştük. Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz; bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz! Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz; ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Kanlı ellerinizle işlediğiniz bütün suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz."
"SORUMLULAR HESAP VERECEK"
"Acımız büyük, yaralarımız derindir. Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok. Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Üniversite emekçileri, bilim insanları olarak öğrencilerimize ölü yıkamayı öğretmeyeceğiz. Barış içinde, farklı fikirlere saygı duyarak tartışmayı, sorgulamayı öğreteceğiz. Okullarımızı, işyerlerimizi ve sokağı hapishanelere çevirmekle, öğrencilerimizi zapt-ı rapt altına almakla, her türlü meşru demokratik eylemimizi gözetlemekle, bastırmakla uğraşacağınıza insanların ölmesini engellemeye çalışın. Hepimizin başı sağ olsun" dedi. Yapılan açıklamanın ardından, yaşamını yitirenler anısına 5 dakikalık oturma eyleminin sonrasında kitle olaysız bir şekilde dağıldı. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine