Advert

BAYRAM ESNAFA A‡ARE OLMADI

Son aylarda yaşanan çatışma ortamı nedeniyle zor günler geçiren esnafın bayram beklentisi hayal kırıklığı yaşattı.

BAYRAM ESNAFA A‡ARE OLMADI
Bu içerik 3138 kez okundu.
Son aylarda çözüm sürecinin "buzdolabına" kaldırılmasıyla birlikte yaşanan çatışma ortamı sebebiyle sıkıntılı günler yaşayan bölge esnafı, dört gözle beklediği bayram sürecinde beklediğini bulamadı. Yaşanan şiddet olayları nedeniyle bölge esnafının işlerinde azami derecede düşüş yaşandığını ifade eden Ergani Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Ağa Karaoğlan, "Aylardır tırmanan çatışmalı süreç, esnafın belini bükmüş durumdaydı. Esnaf, Kurban Bayramında hareketlilik bekliyordu ancak; dokuz günlük bayram tatilinde ilçede esnaf umduğunu bulamadı ve birçok esnaf kepenk kapatma noktasına geldi" diye konuştu.
OLAYLAR ESNAFI OLUMSUZ ETKiLEDi
7 Haziran seçimleri sonrasında çözüm sürecinin askıya alınmasıyla birlikte yaşanan çatışma ortamı nedeniyle bölge genelinde olduğu gibi ilçe ekonomisini de dibe vurdu. Tırmanan şiddet olayları neticesinde neredeyse her gün yaşanan çatışmalar nedeniyle bayram havasının kalmadığı bölgede yaşanan ekonomik kriz, bayram alışverişlerini de olumsuz etkiledi. Ergani Esnaf Odası Başkanı Ağa Karaoğlan, "Barış sürecinin askıya alınmasıyla birlikte ekonomi gitgide kötüye gidiyor. Ergani'de şimdiye dek somut şiddet olayları cereyan etmemiş olsa da, Diyarbakır merkez ve çevre ilçeler adeta ateş çemberine dönmüş durumda. Bu durum ekonomik anlamda diğer yerlerde olduğu gibi ilçemizi de olumsuz etkiliyor. ilçe esnafımızın bayramda büyük beklentisi vardı. Ancak genel anlamdaki siyasi belirsizlik ve şiddet olayları ister istemez vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşın bayram alışverişi yapacak, bayram kutlayacak hevesi kalmayınca esnaf umduğunu bulamadı" dedi.  
TEDiRGiN EDiYOR 
Yeni iş yeri açmayı planlayanların projelerini askıya aldığını, sermaye ve kredi kullanmak isteyen girişimcilerin duyduğu kaygı nedeniyle risk almak istemediğini ifade eden Karaoğlan, tırmanan şiddet ortamı devam ederse kapanacak iş yeri sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti. Ekonominin gelişmesi ve kalkınmanın sağlanması için huzurlu bir ortama ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Ergani Esnaf Odası Başkanı Ağa Karaoğlan; "Bölgeye ilişkin oluşan algı ticarete de yansıyor. Yaşanılan bu üzücü durum ekonominin her aşamasına olumsuz yansıyor. Bu olaylar sürerse bu olaylar sürerse 1990'lı yıllardan daha beter duruma girilebilir. Buna karşın toplumda huzura, barışa ve çatışmasızlık ortamına o kadar özlem var ki, yaşanan bu olaylara rağmen barışın yeniden sağlanabileceğine dair umudumuzu muhafaza ediyoruz" dedi.
"ÇÖZÜM SÜRECiNiNiN DESTEKÇiSiYiZ"
Çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini beliren Karaoğlan; "Tüm esnafımız ve oda olarak biran önce bu çatışmalı sürecin huzura evirilmesi ve yeniden barış sürecinin kaldığı yerden devamını istiyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin içinde bulunduğu kaos ortamından bir an önce kurtulmasını diliyoruz. Esnaf Odası olarak siyasilerin bu belirsizliği biran önce bertaraf etmesi için sorumluluk üstlenmeleri gerekiyor. Kimsenin evladı ölmesin, eski acılar yeniden yaşanmasın. Bizler sivil toplum örgütleri olarak her zaman barış için hazırız" diye konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı