Advert

ARSLAN; "KURBAN, SADAKAT VE TESLiMiYETTiR"

Ergani Müftüsü Abdulrakip Arslan, yaklaşmakta olan Kurban Bayramına ilişkin yayımladığı tebrik mesajında, Kurban ibadetinin Hz. ibrahim ve ismail'in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan önemli bir ibadet olduğunu söyledi.

ARSLAN;
Bu içerik 3199 kez okundu.
Ergani Müftüsü Abdulrakip Arslan yayımladığı bayram mesajında şunları ifade etti: "Bayramlar, giderek yitirdiğimiz sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerimizi yeniden kazanmamıza,  toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına, kulluk bilincimizin canlanmasına vesile olan müstesna zaman dilimleridir. Bizlere, Hz. ibrahim ve ismail'in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah'a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar.
Bu ibadeti bizler, kurban edilen hayvanın etinin veya kanının değil, Allah'a olan bağlılığımızın ve sadakatimizin O'nun katına ulaşacağını bilerek yerine getiririz. Zira Kurban Allah'ın emrine boyun eğme ve kulluk bilincini tazelemedir. Kurbanlarımız; Rabbimize yakınlığa, O'nun bize şah damarından daha yakın olduğunu idrak etmemize vesile olsun.
Bu duygu ve düşüncelerle başta milletimiz olmak üzere, islam âleminin ve Erganili bütün vatandaşlarımızın Kurban bayramını tebrik ederken, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenâb-ı Hak'tan niyaz ederim."
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak