Advert

BA–LGEDEKi A‡ATIŞMALAR KINANDI

Ergani ilçesindeki sivil toplum örgütlerince oluşturulan Ergani Demokrasi Platformu üyeleri, bölgedeki çatışma ve ölümleri kınandı. Eski hükümet konağı önünde yapılan basın açıklamasına Ergani Belediye Eş Başkanı Ramazan Kartalmış, DBP-HDP ilçe Eş Başkanl

BA–LGEDEKi A‡ATIŞMALAR KINANDI
Bu içerik 3350 kez okundu.
Savaş politikaları ve yapılan sivil katliamlarını kınayan Ergani Eğitim Sen Temsilcisi Abdulcabbar Tekin; "Huzuru ve istikrarı 400 vekil şartına bağlayanlar, istediklerini alamayınca zor kullanmaya başladılar! Son yıllarda tüm ülkeye iyi gelen çatışmasızlık bitirildi. Ülkenin en güzel gençleri Suruç'ta katlettirildi. Silopi, Tatvan, Nusaybin, Lice, Silvan, Varto, Sur içi ve Cizre'de sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi sonucunda büyük çatışmalar yaşandı, ortalık kan gölüne döndü. Aralarında çocukların ve sivil vatandaşların olduğu çok kişi yaşamını yitirdi. Hastaneler, sağlık çalışanları saldırıya uğradı, aciller dâhil sağlık hizmetlerine erişim sağlanamadı" dedi. 
BU SAVAŞ BiZiM SAVAŞIMIZ DEĞiL
Barışın bir an gelmesi gerektiğini söyleyen Tekin, "Bu savaş bizim savaşımız değil, savaşa mecbur olan AKP'nin ve halka rağmen yönetim darbesi yaparak anayasal suç işleyen saray'ın savaşıdır. Bu çılgınlıkta ısrar etmek ülkemizi çıkmaz bir felakete sürükleyecek, halklarımızı hedef haline getirecektir. Ortadoğu iç savaşlarla, etnik ve dini boğazlaşmalarla debelenirken, Türkiye de bu kaosun parçası olarak Reyhanlı'da, Roboski'de, Suruç'ta yaşanılanlar gibi daha büyük acılarla yüz yüze kalacaktır. Bizler, bir can daha yitmesin, salgın hastalıklar, sakatlıklar, toplu ölümler olmasın, insanlar evlerini terk etmesin, doğaya kıyılmasın diye bu çılgınlığı durdurmak istiyoruz. Dahası Suruç Katliamı'nı gerçekleştirenlerin, Ortadoğu'da savaş suçu işleyenlerin, cihatçı çeteleri besleyenlerin ortaya çıkarılıp cezalandırılması gerektiğini söylüyoruz. Akan kan, toprağa düşen canlar üzerinden iktidar ve oy hesabı yapanları bin kez lanetliyoruz. Bizler, Kürt sorununda; ölüm, kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmeyen savaş/şiddet odaklı politikaların derhal terk edilmesini, barışçıl ve demokratik yollarla çözüm için gerekli adımların acilen atılmasını istiyoruz" dedi.
Basın açıklaması alkışlarla sona erdi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak