Advert

MUHTARLARDAN BARIŞ VE DiYALOG A‡AĞRISI

Ergani ilçesindeki merkez mahalle ve köy muhtarları, Hükümete ve PKKç™ye çift taraflı ateşkesin sağlanması ve yeniden müzakere sürecine dönülmesi çağrısında bulundular.

MUHTARLARDAN BARIŞ VE DiYALOG A‡AĞRISI
Bu içerik 3344 kez okundu.

Ergani ilçesindeki merkez mahalle ve köy muhtarları, Doğu ve Güneydoğu’da çözüm sürecinin getirdiği huzur ortamının devam etmesi gerektiğini belirterek, son zamanlarda yaşanan çatışma ortamının sonlandırılıp, barışın tesis edilmesi çağrısında bulundular. Ergani Anıt meydanda bir araya gelen merkez mahalle ve köy muhtarları yaptıkları basın açıklamasında, seçim sürecinin ardından bölgedeki çatışmalı ortamın toplumda kaygılar oluşturduğunu dile getirdiler. Bölge halkı için en önemli konunun istikrar ve barışın sürdürülmesi olduğuna dikkat çeken muhtarlar, barış sürecinin sekteye uğramaması gerektiğini belirttiler.

HÜKÜMET VE PKK’YE ATEŞKES ÇAĞRISI

            Ergani Anıt meydanda bir araya gelen merkez mahalle ve köy muhtarları yaptıkları basın açıklamasında, Hükümete ve PKK’ye çift taraflı ateşkesin sağlanması ve yeniden müzakere sürecine dönülmesi çağrısında bulundular. Muhtarlar adına basın açıklamasını okuyan Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Gökçen Kaya, şu ifadelere yer verdi: “Biz Ergani muhtarları olarak, akan kan ve gözyaşlarının dinmesini talep ediyor ve halkımızın artık zarar görmemesini istiyoruz. 35 yıldan beri devam eden sıkıyönetimlerin devam etmemesini, akan gözyaşlarının durmasını istemekteyiz. Hiçbir siyasi yapı ve iktidar insan hayatı kadar değerli değildir. 35 yıldan bu yana devam eden bu savaşın durması için her iki tarafa da sesleniyoruz; yeter artık, silahlar patlamasın, cenazeler gelmesin, çocuklarımız babasız kalmasın anne ve babalar evlat acısıyla yanıp tutuşmasın. Bu coğrafyada huzur ve barış içinde insanca bir yaşamın bizim de hakkımız olduğunu bilinmesini istiyoruz. Tarafların biran önce tekrar müzakere sürecine kaldığı yerden başlamaları çağrısında bulunuyoruz.”   

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine