Advert

YAZ KUR'AN KURSLARINA DAVET

Okulların tatile girmesiyle birlikte ilçe Müftülüğü bünyesinde yaz Kur'an kursları açıldı.

YAZ KUR'AN KURSLARINA DAVET
Bu içerik 3233 kez okundu.
 ilçe Müftü Vekili Ahmet Uluç, ebeveynlere çağrıda bulunarak, "Yaz Kur'an kursları, çocuklarımızın ve gençlerimizin hem tatil yapmalarına hem de dini inanç ve ibadet esaslarının yanında ahlaki prensipleri kavrayıp yaşamalarına fırsat veren kurslardır. Bu anlamda ebeveynlerin çocuklarını yaz Kur'an kurslarımıza göndermeleri elzem bir gerekliliktir" dedi.
 ilçe Müftü Vekili Ahmet Uluç yaptığı açıklamada; "22 Haziran tarihinde başlayacak yaz Kur'an kurslarımız 21 Ağustos'a kadar sürecektir. Merkez ve tüm köy camilerimizin hepsinde görevli personelimizce 5 yaş üstü tüm çocuklarımıza velilerinin yazılı izniyle dini eğitim verilecektir. Bilindiği üzere islam dini güzel ahlak üzere kurulmuştur. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisi şerifinde buyurmuşlardır, "islam güzel ahlaktır." Bu anlamda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi dinimizin emir buyurduğu güzel ahlakla donatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu nedenle bütün çocuklarımızı ve gençlerimizi kendilerine en yakın cami veya Kur'an Kursu'na bekliyoruz. Anne ve babaların da bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu bizimle paylaşmalarını talep ediyoruz. Bu vesileyle gerçekleşecek kurslar, çocuklarımızın; Kur'an-ı Kerimi okuma ile birlikte bazı sure ve ayetleri mealleriyle birlikte öğrenmelerine, Dinimizin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile Peygamberimizin hayatını genel manada öğrenmelerine, Değişik sportif ve kültürel etkinliklerle kurslarda geçirdikleri zamanları neşeli ve kaliteli bir şekilde yaşamalarına, Güzel dostluk ve arkadaşlıklar edinmelerine imkân verecek şekilde gerçekleşecektir" şeklinde konuştu.
FiTRE MiKTARI BELLi OLDU
Diyanet işleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu Başkanlığı 2015 yılı sadaka-i fıtır miktarını 11,50 TL (Onbir Lira Elli Kuruş) olarak belirledi.
ilçe Müftü Vekili Ahmet Uluç, bu Ramazan ayında verilecek fitre miktarının kişi başı 11,50 TL olduğunu belirterek, Peygamber efendimizin buyurduğu bir hadisi şerifinde: "Müslüman'ın orucu muallâkta kalır, fitresini verdiği zaman orucu kabul olur" hadisini hatırlatarak fitre vermenin önemini vurguladı.  
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak