Advert

DiYARBAKIR GAœA‡LAœ BiR KENTTiR DiYARBEKiR DiYARI MUHABBETTiR

insanlık tarihi'nin müzesi, bölgenin ve inancın kültürel kadim şehri güzel, tatlı Diyarbekir. Seninle mutlu, seninle teselli, seninle uygarlık, seninle muhabbet ve merhamet buldum.

DiYARBAKIR GAœA‡LAœ BiR KENTTiR DiYARBEKiR DiYARI MUHABBETTiR
Bu içerik 3346 kez okundu.
Misafirperver birçok kavmi kucağında barındıran şirin Diyarbekir. Gelene merhaba, gidene güle güle diyar-ı Süleyman oldun. Dost düşman demeden herkese kucak açtın. Barışa ve huzura mesken oldun. Seni hatırlayıp seninle konuşurken seninle mutluluk ve sevgiyi yaşadım. Seninle uyandım, seninle uyudum kucağında hep kendimi buldum. Türkiye'nin ve güneydoğu'nun inci şehri, nazik şehri, sahabeler ve şehitler diyarı tatlı Diyarbekir'im. Adını şanını sana uğrayan isminle gurur duyan insanlara umut oldun.
Kürdü, Türk'ü, Arab'ı, Laz'ı, Çerkez'i, yerlisi, yabancısı herkesi kucağında ağırladın mutlu ettin. Anlayışa üstünlük damgası vurdun. Mezopotamya'nın, Dicle'nin, Fırat'ın anası, babası oldun. Seni anlatmakla kalemle anlaşıp dostluk kurdum, aşka ve şevke geldim, methiyeleri kağıda geçerken sevdanla aşık oldum. Tarihin güzellikleri ve sıkıntılarına seyir eden güneşe, esen rüzgara sahne oldun. Birçok dertliye mesken olup ninnilerle uyutup uyandırıp şefkat kapısı oldun Diyarbekir'im. Medeniyetin sahnesi kaynağı aşı ve işiyle melhem oldun. Sevgi ve muhabbetin sabrın ve tesellinin diyarı mutlu şehirle anıldın. Değişik isim ve kavimlerle Amed, Karaamid, Diyarbekir, Diyarbakır isimleriyle anıldın. Sevda oldun herkese hoş oldun aleme sevinçle doldun boşaldın güzel Diyarbekir'im. Hep sana aşık oldum dost oldum, Sevdanla kalem, kalemle kağıda, kağıttan hemşehrilerime seni yazmaya memur oldum. Ne anlatsam azdır bitiremeyeceğimi anladım durdum. Seninle kalmayı seni yad etmeyi kendime yol buldum. Hep varsın varolasın Diyarbekir'im. Diyarı Süleyman, meskeni insan olasın. Aziz hemşehrilerime ve bölge insanına emanet ve barış sürecine derman olasın. Olgun pişkin insanların peygamberlerin sahabelerin şehitlerin, seyitlerin, şeyh ve ulemaların imanlı insanlar diyarı ile ilelebet olasın. Bir Kürtçe sözle sözlerimi bitirmeye çalışırken şiru-şekır (sütle-şeker) jaru-zıkkum (zehir-zukkumla) değil mutlulukla tarihe mal olasın. Yaklaşan 7 haziran seçimlerinde adil ve hayırlı sonuçlara vesile olasın. Amin deyip tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunarım.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine