Advert

BAHARDA SEFA YAZIN CEFA

Yaz aylarında kirlilik nedeniyle çıkan kötü kokunun cefasını çeken Boncuklu Köyü sakinleri, bahar aylarında yağışlarla birlikte debisi yükselip temizlenen Boğaz deresinde balık avlayıp güzel havaların tadını çıkartıyorlar.

BAHARDA SEFA YAZIN CEFA
Bu içerik 3594 kez okundu.
Köylerinin yanı başından geçen boğaz deresinin kirliliğinden dolayı yaz aylarında hayatları adeta kâbusa dönen Boncuklu Köyü sakinleri, havaların mevsim normallerine dönmesini istemiyor. Ergani ilçesinin foseptik atıklarının döküldüğü Boncuklu köyü yakınından geçen boğaz deresinde kirlilik nedeniyle yaz aylarında ortaya çıkan kötü kokudan muzdarip olan köylüler, bahar aylarında yağışlarla birlikte su seviyesi yükselince temizlenen derede eski günlerdeki gibi ağlarla balık avlayıp baharın son günlerinin tadını çıkartmaya çalışıyorlar. 
EKOLOJiK DENGE TEHLiKEDE
Merkeze bağlı Boncuklu Köyünden geçen Boğaz deresi, ilçenin foseptik atıklarının içine dökülmesi nedeniyle ekolojik dengesinin bozulmasıyla karşı karşıya. Kirlilik nedeniyle ortaya çıkan kötü kokular yüzünden yaz aylarında yaşamları cefaya dönüşen köy sakinleri, bahar aylarında yağışların etkisiyle su seviyesi yükselen derede eski günlerdeki gibi balık avlıyor. Havaların mevsim normallerine dönmesiyle birlikte su seviyesinin düşerek derenin bataklığa dönüşmesinden endişeli olduklarını belirten Boncuklu Köyü Muhtarı Metin Şengül; "Köyümüzün yanı başından geçen bu derenin suyu eskiden o kadar temizdi ki, suyu içilebiliyor, birçok türde su canlısı bu derede yaşıyordu. Ancak zamanla gelinen noktada ilçenin foseptik atıklarının buraya dökülmesiyle birlikte derenin ekolojik dengesi bozuldu. Yaz aylarında su seviyesi düşen dereye akan şehrin foseptik atıkları bizleri son derece rahatsız ediyor. Birçok yerleşim birimine ulaşımın sağlandığı yol güzergâhından araçlarıyla geçenler, kötü kokudan burunlarını kapatmak zorunda kalıyorlar. Kaldı ki bu derenin hemen yanı başındaki köyde yaşayan bizler, bu cefayı her gün çekiyor, yaz aylarında kötü koku nedeniyle pencerelerimizi bile açamıyoruz. Bu konuda yetkili mercilere defalarca başvuru yaptık. Ancak bu zamana kadar herhangi bir netice elde edemedik. Kış aylarında yağışlar nedeniyle su seviyesinin yükselmesiyle birlikte, kirlilik ve kötü koku yazın su seviyesi düşünceye kadar ortadan kalkıyor. Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte burada balık da bulunuyor. Bizler de bu kısa dönemin tadını çıkartmak için eski günlerdeki gibi balık avlamaya çalışıyoruz. Eskisi gibi balık yok ama tek tük de olsa ağlara balık takılıyor. Yetkililerin bu kirliliğe biran önce çare bularak derenin ekolojik dengesinin yeniden eski günlerine kavuşturulmasını istiyoruz" diye konuştu.     
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?