Advert

KAYMAKAM YONSUZ'DAN KA–Y ZiYARETLERi

Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz'ın köy ziyaretleri devam ediyor. Her hafta merkeze bağlı köylere ziyaretler gerçekleştiren ilçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, özellikle köy okullarının eğitim durumunun yükseltilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

KAYMAKAM YONSUZ'DAN KA–Y ZiYARETLERi
Bu içerik 3204 kez okundu.
Beraberindeki ilçe yürütme kurulu heyetiyle birlikte merkeze bağlı Yolbulan Köyüne giden Kaymakam Yonsuz, ziyaret ettiği köy okulu öğrencileri ve vatandaşlarla yakından ilgilendi.
ÖĞRENCiLERLE DERS YAPTI
Yolbulan Köyünde ilkokul öğrencileriyle buluşan Kaymakam Eşref Yonsuz, öğrencilerle yakından ilgilenerek eğitim seviyelerini ölçmek için onlarla beraber bir süre ders işledi, oyun oynadı. Daha sonra bir giyim firması tarafından gönderilen giyim ve kırtasiye malzemelerini öğrencilerle dağıtan Kaymakam Yonsuz, Köy Muhtarı Sevban Oğuz'un evine misafir oldu. Kaymakam Yonsuz ve beraberindeki heyet, Muhtar'ın davetlilere verdiği yemeğe katıldılar. 
EN ÖNEMLi MESELE EĞiTiM
Köy ziyaretlerinde en önem verdiği meselenin eğitim konusu olduğunu belirten Kaymakam Eşref Yonsuz yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "ilçedeki işlerimizden fırsat buldukça, kurum müdürlerimizle birlikte köylerimizi gezerek, özellikle köy okullarının fiziki koşulları ve eğitim seviyesi hakkında bilgi edinip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Burada öğrencilerimizle çok güzel vakit geçirdik. Ancak burası ilçemizin en büyük köylerinden birisi olmasına karşın en büyük sorunu okul binasının fiziki yetersizliğidir. Uygun arazi bulunmadığı için şimdiye kadar herhangi bir adım da atılmamış maalesef. Oysa bu köyden çok sayıda okumuş ve birçok alanda mevkilere gelmiş insan çıkmış. Bu insanların köyün eğitiminin istenilen düzeye gelebilmesi için öncülük etmelerini bekliyoruz. Öte yandan köye yeni okul yapılabilmesi için arazi sorunu çözüldüğü takdirde yeni ilkokul ve ortaokul yapılması için elimizden gelen desteği sunarak, yatırım programına alınması noktasında çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır ve 13 kentte eylem etkinlikler yasaklandı
Diyarbakır ve 13 kentte eylem etkinlikler yasaklandı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı