Advert

ERGANi'YE LiSTE ŞOKU!

HDP'nin kalesi Diyarbakır'da birden fazla milletvekili çıkarmak isteyen AK Parti, Yüksek Seçim Kuruluna Salı günü sunduğu milletvekili listesinde sürpriz yaptı.

ERGANi'YE LiSTE ŞOKU!
Bu içerik 3768 kez okundu.
7 Haziran genel seçimleri için siyasi partiler Milletvekili aday listelerini Salı günü Yüksek Seçim Kuruluna sunarak son dönemeci geçtiler. AK Parti'nin Diyarbakır listesine girebilmek için Ergani'den çok sayıda başvuru yapılmasına karşın, ilçe kamuoyunda en az bir Erganili adayın listede ön sıralarda yer alması beklentisi, açıklanan sürpriz liste ile karşılık bulamadı. AK Parti, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı Diyarbakır'dan liste başı yaparken, AK Parti listesinde ilk beşte Erganili bir aday beklentisi ise 8. sıradan karşılık buldu. Geçen dönem 10. sıradan milletvekili listesine giren Mustafa Elgörmüş, bu dönem 8. sıradan aday gösterildi. Öte yandan, CHP'de bir dönem milletvekilliği yapan Erganili Muhsin Koçyiğit ise CHP'den Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. 
LiSTE DEPREMi
7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Diyarbakır'da HDP'nin en güçlü rakibi olarak öne çıkan AK Partide açıklanan milletvekili listesi adeta deprem etkisi yarattı. AK Parti Diyarbakır 6. sıra adayı Abdurrahman Kurt adaylıktan çekildiğini açıklarken, Nisan 17'sine kadar verilen sürede Abdurrahman Kurt'un yerine başka bir isim düşünülüyor. 8.sıradan listeye giren Erganili Mustafa Elgörmüş, liste açıklandıktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Allah Kerim. Koltuk sevdalısı olmadık hiç. 10. sıra olduğumuzda da 1. sırada gibi çalıştık, 8. sırada olduğumuzda da çalışacağız. Hep beraber kazanacağız inşallah" dedi. AK Parti'nin Diyarbakır milletvekili listesine girmesine kesin gözüyle bakılan Galip Ensarioğlu liste dışında kalırken, yerine aynı aileye mensup eski bakan ve aynı zamanda amcası olan Mehmet Salim Ensarioğlu 2. sırada yer aldı. Ensarioğlu'nu Haşim Haşimi izlerken, Oya Eronat Diyarbakır'da 4. sıradan aday gösterildi. Geçtiğimiz dönem AK Parti'de milletvekilliği yapan isimlerden sadece Oya Eronat listeye girerken, diğer vekiller ise listede yer bulamadı. Açıklanan AK Parti milletvekili aday listesini yorumlayan ilçe Başkanı Şükrü Sayan, kendileri için aday sıralamasının önemli olmadığını belirterek, "AK Partinin baraj sorunu bulunmadığı için bu seçimlerde Diyarbakır'dan 11 milletvekili çıkarmak konusunda herhangi bir endişemiz yok. Dolaysıyla bizim için 11. sıra da aynıdır, 8. sıra da aynıdır. Bu seçimlerden büyük bir zaferle ayrılarak büyük Türkiye'nin inşası için daha güçlü bir şekilde tek başımıza iktidar olacağız" şeklinde konuştu.
KOÇYiĞiT CHP'DE LiSTE BAŞI
Cumhuriyet Halk Partisi, Diyarbakır milletvekili aday listesinin başında Ergani'nin tanınan ve sevilen isimlerinden eski milletvekili Muhsin Koçyiğit'i gösterdi. Koçyiğit yaptığı açıklamada; "Ergani'miz için, Diyarbakır'ımız için hayırlı olsun. Halkımız bizleri çok yakından tanımaktadır. Bizler elimizde yetki bulunduğu sürece her zaman onların dertlerine deva olmaya çalıştık. Yine aynı şekilde halkımız bize teveccüh gösterip yetki verirse Ergani'mizi ve Diyarbakır'ımızı parlamentoda en iyi şekilde temsil ederek sorunlarımızı hep birlikte çözmeye ve hizmete talibiz. Hizmet sevdasıyla çıktığımız bu yolda, halkımızın desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır ve 13 kentte eylem etkinlikler yasaklandı
Diyarbakır ve 13 kentte eylem etkinlikler yasaklandı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı