Advert

çœHESABI SORULACAK!ç

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ergani Haberç™in gündeme getirdiği; Ulu Cami ve Makam Türbesinde yüz binlerce lira harcanarak yapılan tadilatların ardından çıkan tablonun sorumlularından hesap sorulacağını söyledi.

çœHESABI SORULACAK!ç
Bu içerik 3844 kez okundu.

 

Ergani merkez Ulu Camii ve Makam Dağı Zülküf Peygamber türbesinde incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, söz konusu mekânlarda yapılan tadilat çalışmalarının mercek altına alınarak ihmali bulunan sorumlulardan hesap sorulacağını söyledi. Beraberindeki heyetle birlikte Ulu Cami ve Makam Türbesinde yapılan tadilat çalışmalarından kaynaklı aksaklıları inceleyen Vali Toprak, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen’e; “Müdür Bey, Peygamber ve Evliya mekânlarının inşasıyla, restorasyonlarıyla uğraşıyorsunuz. Beddua almayın; din, diyanet gibi hassas bir noktada yürüttüğünüz çalışmalarda vebal altına girerseniz, bunun ahtı size kalmaz” dedi.

VALi TOPRAK, CAMi VE TÜRBEYi iNCELEDi

            Ergani Haber’in önceki haftaki manşetinde yer alan “Vakıfların Cami Rezaleti” haberinin ardından ilçe Kaymakamlığı nezdinde başlatılan incelemenin ardından Valilik de harekete geçti. Önceki gün Ergani ilçesine gelerek beraberindeki heyetle birlikte habere konu olan Merkez Ulu Cami ve Zülküf Peygamber Türbesinde incelemelerde bulunan il Valisi Mustafa Toprak, Makam Türbesinde yapılan tadilat çalışması hakkında soruşturma başlatılması talimatı verdi. Vali Toprak; “Makam Dağındaki Zülküf Peygamber türbesinde yakın zaman önce yapılan tadilat çalışmasının amacına uygun yapılmadığı ortaya çıkan tablodan net bir şekilde anlaşılmaktadır. Türbeye gelen vatandaşların faydalanabilmeleri için konteynır tuvalet konulmuş ancak kanalizasyon tahliye alt yapısı yapılmamış. Öte yandan türbe binasında su yalıtımı iyi yapılmadığı için tavan ve duvarlardan su akıttığını gördük. Burada yapılacak teknik incelemenin ardından daha önce burayı yapan müteahhide kesin kabul yapılmadığı için buranın eksik ve kusurlu kısımlarını ikmal ettireceğiz” dedi. Makam Dağı Zülküf Peygamber Türbesinden, Merkez Ulu Camiye geçen Vali Toprak ve beraberindeki heyet burada da yakın zaman önce tadilat yapılmasına karşı ortaya çıkan aksaklıkları yerinde inceledi. Vali Toprak buradaki eksik ve aksaklıkların ivedilikle yeniden onarımdan geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Burası caminin, ibadethanenin bir parçası ise öyle ya da böyle buranın kusursuz olması gerekmektedir. ”dedi. Yapılan incelemelerin ardından Ulu Cami avlusunda yanında bulunan Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen’e dönen Vali Toprak“Müdür Bey, Peygamber ve Evliya mekânlarının inşasıyla, restorasyonlarıyla uğraşıyorsunuz. Beddua almayın; din, diyanet gibi hassas bir noktada yürüttüğünüz çalışmalarda vebal altına girerseniz, bunun ahtı size kalmaz” diyerek eksik ve aksaklık bulunan noktaların biran önce onarılması için çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Ergani’deki programı çerçevesinde MEKSA Vakfı tarafından yürütülen “Umut Yıldızı” projesi çerçevesinde kurs gören öğrencileri ziyaret eden Vali Toprak, restorasyonu tamamlanan eski hükümet konağında da incelemelerde bulundu. Programı sonunda ilçe Emniyet Müdürlüğünde kurulan Mobese merkezini ziyaret eden Vali Toprak daha sonra ilçeden ayrıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var