Advert

YAĞIŞLAR A‡iFTA‡iYi SEViNDiRDi

Ergani Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel, bu yıl yağan yağışların çiftçi ve vatandaşların yüzünü güldürdüğünü söyledi.

YAĞIŞLAR A‡iFTA‡iYi SEViNDiRDi
Bu içerik 3219 kez okundu.
Bu yıl ki rekoltenin Nisan ayındaki yağış durumuna bağlı olduğunu ifade eden Güzel, "Tahıl ürünleri özellikle Nisan ayında su isteyen bitkilerdir. Bu dönemde oluşacak yağışlar rekolteyi de etkileyecektir. Nisan ayında da yağışlı bir dönem geçirirsek, özellikle hububatta bu yılki rekoltenin yüksek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.  
YÜKSEK REKOLTE BEKLENTiSi
Bu yıl hububat üreticisinin verimli bir dönem geçirdiğini belirten Ergani Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel, bundan sonraki sürecin daha önemli olduğunu vurguladı. Bu yıl alınan yağışların üretici açısından sevindirici bir gelişme olduğuna işaret eden Güzel, "bundan sonra da yağışların aynı şekilde devam etmesini umut ediyoruz. Çünkü tahıl ürünleri özellikle Nisan ayında su isteyen bitkilerdir. Bu dönemde oluşacak yağışlar rekolteyi belirleyecektir" şeklinde konuştu. 
"BEREKET BiR YIL OLACAK iNŞALLAH"
Ergani Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel, son yağışların çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirterek "Şu an yağan yağmur çiftçi kardeşlerimizin yüzünü güldürmekte. Fakat geçmişte yaşadığımız bazı korkular vardır ki unutmak mümkün değil. Ani yağan yağmurun sele dönüşmesinin çiftçiye çok büyük zararlar verdiğini hepimiz biliyoruz. Şu anki yağmur gerçekten çiftçiler için gayet güzel ve verimli. Dileriz böyle devam eder. Bu yağışlar böyle devam ederse bereket ve bolluğun habercisidir" dedi. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Dağkapı’daki gerginlik sonrası belediyeden açıklama
Dağkapı’daki gerginlik sonrası belediyeden açıklama
Diyarbakır amatör kulüplerine büyük müjde
Diyarbakır amatör kulüplerine büyük müjde