Advert

NEVRUZ'DA BARIŞ SESLERi YAœKSELDi

"Kobani direniş ruhuyla Newroz'u önderliğin özgürlüğüyle zirveye taşımak" sloganıyla Ergani ilçe otogarında tertiplenen 2015 Nevruz kutlamalarında yaklaşan genel seçimler öncesinde gövde gösterisi yapıldı.

NEVRUZ'DA BARIŞ SESLERi YAœKSELDi
Bu içerik 3443 kez okundu.
Sabahın erken saatlerinden itibaren kutlamaların yapılacağı otogar alanına gelmeye başlayan kitle, geniş güvenlik önlemleri altında alana sokuldu. Soğuk ve yağışlı hava durumu nedeniyle öğlen saatlerinde başlayan Nevruz kutlamalarında söz alan katılımcılar, Abdullah Öcalan'ın yol haritasına destek çağrısı yaparak, Öcalan'a özgürlük istediler.
"Kobani direniş ruhuyla Newroz'u önderliğin özgürlüğüyle zirveye taşımak" sloganıyla Ergani ilçe otogarında tertiplenen 2015 Nevruz programına, Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Fırat Anlı, HDP il Eş Başkanları Ömer Önen ve Gülşen Özer, DTK Daimi Üyesi Hüseyin Barış, Koma Çiya, Axin Biro ve yerel sanatçılar konuk olarak katıldı. Nevruz kutlamalarında kitleye hitaben konuşan HDP ilçe Eş Başkanı Dilan Akhatun, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde hep beraber barajları yıkarak zafere ulaşacaklarını söyledi. Belediye Eş Başkanı Aygün Taşkın ise yaptığı konuşmada, Kürtlerin özgürlük ve bağımsızlıktan başka bir şey istemediklerini ifade ederek kitlenin Nevruz Bayramını kutladı. Büyük sevgi gösterileriyle sahneye çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bizler çok zor ve zahmetli günler geçirdik. Ama çok şükür bundan sonra bizleri güzel ve aydınlık günler bekliyor. Düne kadar ciddiye almadıkları Kürtler, bugün Türkiye'de barışın ve demokrasinin teminatıdır. Biz bir arada yaşıyorsak bunu özellikle Kürtlerin özgürlük mücadelesine borçluyuz. Bu nedenle diyorum ki, HDP'nin yüzde on sorunu asla yoktur ve olmayacaktır. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın; emek vererek, alın teri dökerek mücadelemize devam edeceğiz. Bu parlamentoda bu halkın temsilcileri olursa kimse bu halka kötü sözler söyleme hakkı bulamayacaktır" şeklinde konuştu.  Yapılan konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakıldı, sanatçıların seslendirdiği şarkılarla halaylar çekildi. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?