Advert

26 BAYAN OKUMA YAZMA A–ĞRENDi

Ergani Kaymakamlığı A‡ok Amaçlı Toplum Merkezi (A‡ATOM) bünyesinde 1. Kademe okuma yazma kurslarına devam eden 13 bayan kursiyerden 6 tanesi ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde okuma yazma kurslarına devam eden 20 bayan kursiyer, sertifikalarına kavuştu.

26 BAYAN OKUMA YAZMA A–ĞRENDi
Bu içerik 3289 kez okundu.
ilçe Kaymakamı Eşref Yonsuz tarafından sertifikaları verilen kadınlara ayrıca 100'er liralık hediye paketi verildi.
Okur-yazar olmanın mutluluğunu yaşayan kursiyerler için tertip edilen tören, Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi. Programa, Kaymakam Eşref Yonsuz, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Eroğlu katıldı.
Sertifika dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Eşref Yonsuz, eğitimi her zaman öncelikli olarak gördüklerini ve Halk Eğitim Merkezleriyle meslek edindirmenin ötesinde eğitime katkıyı ilke edindiklerini belirterek; "Bu kursların en önemlisi ve en anlamlısı olarak okuma yazma kurslarını görüyorum. Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezimizin desteğiyle Ergani'de okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmamasını hedefliyoruz. Bize düşen bu imkânları sağlamak, size düşen de gayret göstermek" dedi.  Okuma yazma bilmeyenlerin günlük hayatta, dolmuşa binerken, para alıp verirken yaşadıkları sıkıntılara değinen Kaymakam Yonsuz; "Artık siz böyle sıkıntılar çekmeyeceksiniz. Okuyabilecek, yazabilecek, sevdiklerinize mektup gönderebilecek, size gelen mektupları okuyabileceksiniz. inşallah bundan sonraki hayatınızda daha farklı bir ışıkla hayatınıza devam edeceksiniz. Birçok şeyi daha farklı görecek, daha farklı anlayacaksınız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kaymakam Yonsuz, okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını dağıttı. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı