Advert

ERGANi'DE 760 KiŞiNiN T.C. KiMLiK NUMARASI YOK

Ergani ilçe Nüfus Müdürü Mehmet Yiğit, Ergani ilçesi merkez ve köylerde nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası olmayan 760 kişi tespit ettiklerini belirtti.

ERGANi'DE 760 KiŞiNiN T.C. KiMLiK NUMARASI YOK
Bu içerik 3078 kez okundu.
Yiğit, vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarında yapacakları tüm işlemlerde T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ibraz etme sorunluluğu olduğunu belirterek, nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası bulunmayan vatandaşların nüfus müdürlüğüne başvurarak nüfus cüzdanlarını yenilemeleri gerektiğini söyledi.
ilçede yapılan çalışmalarda ilçe merkezi ve köylerde ikamet eden 760 vatandaşın nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarasının olmadığını tespit ettiklerini ifade eden ilçe Nüfus Müdürü Mehmet Yiğit vatandaşlara çağrıda bulundu. Yiğit yaptığı açıklamada; "Adres kayıt sistemine göre ilçe merkezi ve köylerde ilçe nüfusuna kayıtlı olan 760 vatandaşımızın nüfus cüzdanlarında halen T.C. kimlik numarası bulunmamaktadır. Nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası bulunmayan bu vatandaşlarımız, hastanede tedavi olamaz, seçimlerde oy kullanamaz ve devletin resmi işlemlerinden yararlanamazlar. T.C. kimlik numarası bulunmayan vatandaşlarımızın en kısa sürede mahalle muhtarlıklarından onaylı nüfus cüzdan talep belgesini tanzim ederek müdürlüğümüze gelip, T.C. kimlik numarası almaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı