Advert

Aslan Siyaset Hayatını Anlattı

AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Osman Aslan röportajında,Siyaset hayatına başladığı günleri anlatarak özel açıklamalarda bulundu. Aslan, siyaset hayatına nasıl başladığını anlattı.

Aslan Siyaset Hayatını Anlattı
Bu içerik 4124 kez okundu.
Aslan, sloganının ‘Diyarbakır’ı seviyorum’ olduğunu söyleyerek, “Diyarbakır’ın evladı olarak, siyaset kulvarında Diyarbakır’a ve ülkeme hizmet etmek için milletvekili aday adayı oldum. Bu güzel şehre hizmet etmekten dolayı büyük onur duyarım” dedi.   
Başkent Ankara’da Erganimizin Siyasetin duayeni Sayın Osman ASLAN ile dobra dobra bir röportaj yaptık.
25.Dönem milletvekili genel seçimleri için partinizde Diyarbakır Milletvekili aday adayı için başvuruda bulunmuşsunuz,evella hayırlı ve uğurlu olsun diyorum.
 Teşekkür ederim. Biliyorsun partimizin sloganı durmak yok hizmete devam,durmak yok yola devam ve hep birlikte yeni Türkiye şeklindedir. Bizde hizmet için yeni Türkiye için bir kez daha milletvekili olarak mücadele etmeye niyetlendik. Her şeyin hayırlısı diyelim.
Sayın ASLAN,yaşlı nesil,orta nesil sizi gayet iyi tanıyor ama genç nesiller sizi tanımayan bir kesim vardır.Osman Aslan kimdir,siyasete nasıl başladı bize anlatır mısınız?
1978 yılında memur olarak Diyarbakır SSK hastanesinde göreve başladım. 1980 yılında yedek subay görevimi ifa etmek amacıyla görevimden ayrıldım. Askerlik dönüşü SSK bölge müdürlüğünde Hizmet Tespiti ve Emeklilik işlemleri için sigortalı insanlarımızın hizmetinde bulundum. Binlerce insanın mevzuatın el verdiği ölçüde işlerini gördüm. Memnuniyet ve dualarıyla yad edildiğime inanıyorum.
SSK bölge müdürlüğünde iken 1984 mahalli seçimlerinde Ergani’li hemşerilerimizin yoğun talepleri sonucu ANAVATAN Partisinde Ergani belediye başkan adayı oldum.Böylelikle siyasi hayatıma ilk adımı attım.
Bu seçimin sonucu ne oldu?
Malumunuz bu seçimi büyük bir oy farkıyla kazandım. Ergani halkımıza hizmete başladım.
12 Eylül ihtilalından sonra seçilmiş ilk belediye başkanımız olarak nasıl bir belediye devir aldınız?
 Belediyeyi ihtilal’dan sonra devralmamız ile ağır hizmetlerin yükünü omuzladım. Ergani belediyesi hizmet verebilecek imkânlardan yoksun, iş makineleri yok, ulaşım hizmetleri yok, istasyon yoluna uyduruk bir otobüsle yolcu götürülüp getiriliyordu. Bir de uydurma bir itfaiye aracı vardı. içme suyu sıkıntısı hat safhada, temizlik için yeterli araç gereç yoktu.
Temizlik merkeplerle ve 2 tane traktörle yapılıyordu. Kimseyi tatmin etmiyordu, çoğu zaman bu yükün altından nasıl çıkacağım diye uykularım kaçıyordu.
 Sayın ASLAN,hoşgörünüze sığınarak söylüyorum zaman zaman bazı kişiler tarafından Osman ASLAN bugüne kadar ne yaptı.Erganiye ne tür yarar sağladığı gibi sorulara muhatap oluyoruz,bu tür sorular size de yetişiyordur.Belediye başkanlığı zamanında ne hizmetler yaptınız?
Bu soruyu sorduğunuz için gerçekten size teşekkür ederim.Dediğiniz gibi zaman zaman bu tür söylemler kulağıma geliyor.Müsaadenizle hatırlayabildiğim hizmetleri siz e anlatayım.Demin ki sorunuzda anlattığım gibi belediyeyi devir aldığımzda hizmet yapmak için araç gereç makinelerimiz yoktu. çoğu zaman bu yükün altından nasıl çıkacağım diye uykularım kaçıyordu ancak hizmet için azimli ve kararlıydım. Üstesinden geleceğime inanıyordum. Allah güç ve kuvvet verdi. Ankara’nın kapılarını çala çala çok büyük hizmetler vermek için imkânlar ve fırsatlar yakaladım. Tam hizmet yarışına başlarken aynı yıl talihsiz bir trafik kazası geçirdim. Bir iki yıl kaza acısı ve bastonla yılmadan koştum. Osman ASLAN ne yaptı diyenler iyi okusun, gerçekleri inkâr etmesinler. Bunu diyenler aslında kendilerini inkar ediyorlar.Onları kendilerine hatırlamak için söylüyorum.
Ergani Diyarbakır ulaşım hizmetleri için 3(üç) adet sıfır Mercedes marka otobüs, 2(iki) adet itfaiye, sıfır samsung marka ekskavatör, yükleyici,greyder, 4(dört) adet damperli kamyon, 4(dört) traktör, 1(bir) adet cenaze aracı, 1(bir) adet ambulans ve aklıma gelmeyen birçok diğer araç ve gereçler. aldım. istanbul belediyesinden de 1(bir) adet otobüs, 1(bir) adet kamyonet getirdim.
Yol, kanalizasyon, sokak ve cadde hizmetleri için parke makinesi ile buz makinesi aldım. içme suyu için yeni kuyular açılması, yeni su depolarının inşası ana isale hattı çelik borular ile Ergani Ziya Gökalp caddesinden ana depoya ve dağıtım depolarına aktarımını sağladık. Bunlarla da yetinmeyerek boğaz suyu için belediye meclis kararı alındı. Boğaz suyunun hem sulama hem de içme suyu amaçlı kullanılması kararı benim dönemde alındı. Meclis üyelerinin çoğu hayatta sorulabilir. Ayrıca Fatih, Sanayi, istasyon, Adnan Menderes mahalleleri belediye başkanlığım döneminde ihdas edildi. Bu mahallelere alt yapı, okul, sağlık ocağı, su vb. hizmetler götürdüm. Sanayi sitesi yerini biz kamulaştırıp esnafımıza imkân sağladık. Şimdiki belediye yönetimince yıkılan Sebze hali, şehir içi ve şehir dışı otogar benim zamanımda yapıldı. Trafik düzeni için ışıklama ve sinyalizasyon sisteminin ilk düzenlenmesi yapıldı. Bir çok camilerimizin tadilatları yapıldı. Cenaze yıkama yerleri inşa edildi. Yeni belediye hizmet binamızda gerekli teknik ve donanım yönünden donatılarak yeni birimler oluşturuldu. Diyarbakır ilimizde hiçbir ilçede olmayan belediye başkan yardımcısı kadrosunu ihdas edilip kadro alması, telsiz haberleşme imkânı, tedarik ve imar ile ilgili planlamaları. Belediyeye bağlı yeni dükkân ve işyerlerinin inşa edilmesi, köy yolları, su sorunu ve camilerin için gerekli yardımların belediyemiz döneminde yapıldı.Yine belediye başkanlığı döneminde Ergani de inkılâp ilkokulu, Cumhuriyet ilkokulu, Atatürk ilkokulu, Ergani Lisesi ve Ergani Anadolu öğretmen lisesi dışında okul yoktu. Biz bunlara imam hatip lisesi, sağlık meslek lisesi, Ticaret meslek lisesi okulları yaptırdık.
Bazı hizmetlerin de detayına girmek istemiyorum, girersem gazetenin tamamını bu röportaja ayırman gerekecek.
Hatırladığım kadarıyla 1999 yılından sonra milletvekili olarak siyasi hayatta devam ettiniz.Şimdi aynı sorumu milletvekilliği için tekrarlıyorum.Milletvekilli olarak ilçemize ne tür hizmetler yaptınız?
 Malum 1999 yılında Fazilet Partisi milletvekilli olarak TBMM’ne gittim. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın başkanlığında kurulan Adalet ve kalkınma Partisinde ilk MKYK üyesi olarak görev aldım.1999 ve 3 Kasım 2002 milletvekilli seçimlerine kadar bir muhalefet milletvekilli olarak ne yapmam gerekiyorsa yaptım.3 Kasım 2002 tarihinde Diyarbakır birinci sıra milletvekilli adayı olarak seçime girip,7 milletvekilli arkadaşımla beraber ak Parti milletvekilli olarak seçildik.Ve bundan sonra hizmetlere başladım.Nereden anlatarak başlayacağımı gerçekten bilmiyorum.Ama hatırladıklarımı kısaca anlatayım.
 Dicle barajından ilçemize arıtma tesisi kurularak ilçemize su verilmesini su sıkıntısının bitmesi için hükümetimiz nezdinde ki çalışmalarımız ile bunu gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Ergani ilçemizde Başbakan sıfatıyla yaptığı konuşmalarında değindiğini inkâr edemezler hatırlarsınız. Zülküf peygamber dağının yamacı gerek belediye gerekse milletvekilliğim döneminde verilen hizmetlerden ağaçlandırma başlatıldı ve halen devam ediyor. Zülküf peygamber türbesinin yolu asfaltlanması, su, elektrik ve çevre düzenlenmesi zamanımızda yapıldı. Mevcut Türbe ve abdesthane yerleri yapımı bizim zamanımızda yapıldı. Enüş peygamber türbesinin, yolu asfaltlanarak tadilatı yapıldı. Birçok köye, köy konağı ve bazı grup yolların asfaltı bizim zamanımızda yapıldı. Ergani AK Parti hükümetimiz döneminde ilk duble yola kavuşan ilçedir. Kapalı spor salonu, 150 yataklı Devlet hastanesi, Yeni Emniyet Müdürlüğü binası, Toplu konut idaresi tarafından yapılan 704 konut da bizim dönemde yapıldı.Bunlara ek olarak doğalgaz boru hattının güzergahını değiştirip ilçemize doğalgaz verilmesi için Boncuklu Köyünün civarından geçirerek ve vana açılarak bağlantıya hazır hale getirdik.inşallah oradan da Erganiye doğalgaz vermek bize nasip olur. 1999 yılında Anasol Hükümeti döneminde Ziraat bankasının Ergani şubesinin kapatılıp Madene taşınması ilçe halkımızın büyük bir mağduriyet yaşaması çiftçilerimizin prim desteği alabilmesi için gece Çermik, madene gibi ilçeler gidip sıra beklemesi beni vicdanen çok rahatsız etmişti.
Ak parti hükümeti döneminde ziraat bankası dosyasını bizzat sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’A sundum. Sayın başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN hemen Ekonomi bakanımıza talimat vererek ve çok kısa sürede ziraat bankası şubesi halkımız hizmetine girdi, ve halkımız büyük bir mağduriyetten kurtuldu. Ak parti hükümeti döneminden önce vatandaşımız Adli sicil kaydı için Diyarbakır’a günlerce gidip geliyordu. Adli sicil kaydının ilçemiz Adliyesinde verilmesi için gerekli teknolojik donanımların temin edilerek halkımızın günlerce uğraşıp almaya çalıştığı Adli sicil kaydı gibi bir resmi belgenin hemen alınması da sağlandı.Tabi bu hizmetten komşumuz Dicle, Çermik, Çüngüş, Eğil hatta Elazığ’ın Alacakaya ve Maden ilçeleri de nasibini almıştır.Tabi hizmetlerimiz bundan ibaret değildir.Mesela cezaevini yıktırıp yerine sağlık ocağı yaptık.Çünkü o mahallenin sağlık ocağına ihtiyacı çok fazlaydı.
Yaklaşan seçimlerde yani 7 haziranda tekrar partinizden milletvekilli seçilip meclise girerseniz Ergani için projeniz var mıdır?Varsa bize anlatır mısınız?
 Allah nasip ederse partimizin yetkili organları takdir buyurup ve halkımızın desteğiyle seçilirsek elbette ki projemiz vardır.
 ilçemizin tarihi dokusuna dokunulmadan makam dağının eteklerine oksijenin bol olduğu bir tepede Göğüs hastanesinin kurulması, eski hastane yerinin de kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi yapılması, ilçemizin ihtiyacı olan Adliye sarayının yapılması, çok amaçlı spor kompleksi, büyük bir Kütüphane Zülküf peygamber türbesinin inanç turizmine kazandırılması için makam dağı ile Nifi dağı arasına teleferik hattının kurulması, Ayrıca Hilar mağaralarının tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarmak için projelerimiz var. Allah nasip ederse Milletvekili seçilirsem bunları hayata geçirmek için çalışacağım. Bir de belediye başkanlığı dönemine yapımını gerçekleştirdiğim meslek yüksek okuluna ilaveten ziraat fakültesi yapımı için azami gayreti göstereceğim. Ayrıca Boğaz Barajı inşaatı müteahhidin işi terk etmesi nedeniyle durmuştur. Bu baraj inşaatının takipçisi olup, gerekirse yeniden ihale çıkarıp başlamasını sağlayacağım. Bu benim bir taahhüdümdür.
Sayamadıklarım ve unuttuklarım olabilir. Osman ASLAN ne yaptı okuyanlar umarım hatırlarlar. Allah her şeyden haberdardır. Bunları anlatırken diğer taraftan Bakara süresinin 6. Ve 7. Ayetlerini hatırlıyorum.
 Bize bu ayetleri mealen söyler misiniz?
 Ayetlerde Yüce Rabbim; Peygamber efendimize hitaben;Şüphesiz, inkar edenleri uyarsan da, uyarmasan da onlar için fark etmez inanmazlar. Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Büyük azab onlar içindir. işte inkârcılar her tarihte vardır.. Allah onları da ıslah etsin. Biz paralelciler gibi beddua eden değil, dua edenlerdeniz
Şimdi biraz da siyaset dışı bir soru sormak istiyorum.son zamanlarda gazetemiz başta olmak üzere şiirlerinizi okuyoruz.sizin şair yönünüzü doğrusu ben de bilmiyordum.Ne zamandan beri şiir yazıyorsunuz,yayınlanmamış şiirleriniz var mıdır?
Teşekkür ederim.Biz şair değil sadece duygularımızı mısralarla dile getirmeye çalışıyoruz.bazen öyle olaylar yaşanıyor ki bunu en güzel şiirlen cevap vermek gerekiyor.Yayınlanmamış şiirlerimi yayınlarsam bunu ilk sizinle paylaşacağım.
Teşekkür ederim sayın vekilim vaktinizi bize ayırdığınız için.siyasi hayatınız başta olmak üzere tüm yaşamınızda sağlık ve başarılar dilerim.
Zamanınızı bize ayırdığınız için ben de teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Allah hizmet yapmak isteyenlerin yar ve yardımcısı olsun. Siz de basın olarak bir nevi kamu hizmeti sunuyorsunuz. Yayın hayatınızda başarılar diler, gazeteniz vasıtasıyla herkese selam ve sevgilerimi sunuyorum.
Son cümleniz bu mudur?
 Son cümlemiz ustad Necip Fazıl’ın Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım.Sözü olsun.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak