Advert

ADAY ADAYI BOLLUGU

Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi siyasi partilerde aday adayı bolluğu yaşanıyor. Siyasi partilerin milletvekili aday adayları, adaylık çalışmalarının yanı sıra, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'da da boy gösteriyor. Genel seçimle

ADAY ADAYI BOLLUGU
Bu içerik 3732 kez okundu.
Diyarbakır'da en çok aday adayı sayısı AK Parti ve HDP'de görülürken, CHP saflarında ise şimdilik sessizlik hakim. ilçede en çok merak edilen sorulardan birisi de milletvekili aday listelerine Ergani'den bir ismin girip giremeyeceği.
KULiSLER HAREKETLENDi
Genel seçimlerde Diyarbakır'dan milletvekili olmak isteyenler, saflarını belirlemeye başladı. Özellikle AK Parti'de aday adayı bolluğu yaşanırken, Ergani'den meclise girmek isteyenlerin bir bir ortaya çıkarak seçim çalışmalarına şimdiden başladıkları görüldü. Sosyal medyada boy gösteren birçok aday adayı, ortaya koydukları performansları ile dikkat çekmeye çalışıyor. 
KiMLER YOK Ki
HDP'nin seçim barajı sıkıntısı nedeniyle rağbetin odağı olan AK Parti'de, müftü, rektör, hastane müdürü ve akademisyenlerin de aralarında olduğu çok sayıda kişi milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. AK Parti'ye aday adaylık için genel merkez ve il başkanlıkları üzerinden yapılan başvuru süresi, 20 Şubat'ta sona erecek. Aday adaylık başvurusu için özel aidat olarak erkek adaylardan 5 bin lira, kadın adaylardan ise 2 bin 500 lira alınırken, engellilerden ücret talep edilmiyor. Genel seçimlere parti olarak girme kararı alan HDP'de milletvekili aday adaylığı için başvurular, 16 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında yapılacak. Aday adaylığı için başvuruda bulunan erkekler 2 bin lira, kadın ve 27 yaş altındaki gençler ise bin lira ödeyecek. Engelli aday adaylarından ücret talep edilmeyecek.
ERGANi'DEN KiMLER VAR?
AK Parti'de aday adaylığı için başvurularda şuana kadar 100'ün üzerinde isim öne çıktı. Aday adayları arasında AK Parti'nin mevcut milletvekillerinin yansıra, ilk ve ikinci dönem Milletvekilliği yapmış isimler de bulunuyor. AK Parti'den milletvekilli aday listesine girebilmek için Ergani'den ismi geçen aday adayları şöyle: "Osman Aslan, Dalyan Karadaş, Ekrem Tosun, Sedat Özkul, Abdulkadir Yıldırım, Mehmet Abbas Polat, Halim Tunç, Vahit Güvensen, Nuri Akın, Süheyla Ula, Samet Akşit, Mustafa Elgörmüş, Adnan Öztürk, Faysal Kaçaroğlu ve ibrahim Fırat Karakurt. 
TEMAYÜL YOKLAMALARI
 YSK takvimine göre, siyasi partiler, seçim kuruluna hangi seçim bölgelerinde seçime katılacaklarını 14 Mart'a kadar bildirmesi, 7 Nisan'da da partilerin aday listelerini teslim etmesi gerekecek. Aday tespit çalışmalarını, bu takvime göre planlayan AK Parti, adaylarının başvurularının bitmesinden sonra 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında teşkilat temayül yoklaması yapacak. Teşkilat temayül yoklamasının ardından, 6 Mart'ta genel merkezde komisyon çalışmaları, aday adaylarına yönelik mülakatlar başlayacak. Merkez yoklamasının esas alınacağı parti adaylarının belirlenmesi ve sıralama tespitine yönelik çalışmalar, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, 23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek toplantılarla sonuçlandırılacak.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak