Advert

Rezelat sona erdi!

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakırç™ın en büyük ilçelerinden olan, 3 Amatör Kulüp ve 500 dolayında lisanslı sporcusu bulunan Ergani ilçesindeki Spor Tesislerinde yaşanan su ve ısınma sorununu çözdü.

Rezelat sona erdi!
Bu içerik 3250 kez okundu.
“Sorunlar en kısa sürede çözülecektir”
Diyarbakır Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “il Müdürlüğümüze bağlı Ergani Spor Tesisleriyle alakalı yerel basına konu olan ısınma ve su sıkıntısı ile ilgili habere ilişkin tüm tesise su veren hidrofor son üç ay içerisinde beş defa arıza yapmıştır. Her seferinde onarılmasına rağmen bu sıkıntılar ara sıra devam etmektedir. Isınma konusuyla alakalı teknik elemanlarca yapılan incelemede, sadece misafir takımın kaldığı soyunma odasında bağlantıların yanlış yapılmış olması sebebiyle problem çıkmıştır. Diğer tesislerimizde ısınma problemimiz olmayıp basına konu olan sıkıntıların teknik elemanlarımız tarafından şu an itibariyle takip edilip giderilmeye çalışılmaktadır. il Müdürlüğümüz konuyu yakından takip edip en kısa sürede sıkıntılar giderilmiş olacaktır” denildi.
Olayın geçmişi
Diyarbakır’da 3 tane Amatör kulübü bulunan Ergani’deki spor tesislerinde su ve kalorifer sorunu, sporcu ve kulüp yöneticilerinin yanı sıra konuk takım oyuncuları ile yöneticilerini isyan ettirmişti.
Erganispor’un Bölgesel Amatör Lig’den Spor toto 3. Lig’e yükseldiği 2010- 2011 sezonunda 250 bin lira dolayında bir meblağa mal olan dev tesiste suyun akmaması ve kaloriferlerin çalışmaması 3 Amatör Futbol Kulübü ile 500 dolayında lisanslı sporcusu bulunan Ergani’de sıkıntı ve mağduriyete yol açmıştı.
“Bu utancın altından nasıl kalkınır?”
Yaşanan rezaletle ilgili Erganispor Kulüp Başkanı Ekrem Senvar, Ergani’nin, Diyarbakır’ın en büyük 3 ilçesinden biri olduğunu ifade ederek, “Erganispor 3. lige çıktığı zaman maçlarımızı oynayacağımız tesisin profesyonel kriterlere uyulması istendi. Kaymakamlık ve Gençlik Hizmetleri il Müdürlüğünün katkılarıyla yaptırılan tesiste bugün bir damla su akmıyor. Kaloriferler çalışmıyor. Biz sıcak su ve kaloriferden de vazgeçtik. Bu ilçede Erganispor dışında Ergani Gençlerbirliği ve Ergani Yıldızspor kulüpleri var. Bu 3 takımın 500 dolayında lisanslı sporcusu var. Bunun yanı sıra Erganispor yıllarca profesyonel liglerde oynamış, genç takımının bir de Türkiye şampiyonluğu bulunan bir kulüptür. Burada her gafta 2 maç oynanıyor. Buraya gelen misafir takımlar ve maçları yöneten hakemler sürekli sitemlerde bulunuyor. Su olmadığı için sporcular ve hakemler tuvaletleri bile kullanamıyor. Bu utancın adlından nasıl kalkacağımızı bilemiyoruz. Erganispor profesyonel ligden amatör lige düştüğü zaman bu sorunlar yaşandı. Yetkililerin bu sorunu çözmelerini bekliyoruz” şeklinde açıklama yapmıştı.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak