Advert

SANKi AFET BA–LGESi

Ergani ilçesinin yeni yerleşim alanı olan Yenişehir semti her yağış sonrası adeta afet bölgesine dönüşüyor.

SANKi AFET BA–LGESi
Bu içerik 3614 kez okundu.
Yaklaşık 2 yıl önce hizmete giren Yenişehir 30 metrelik yolda DiSKi ekiplerince alt yapı çalışması yürütülürken, etkili olan yağışlar nedeniyle çalışma yürütülen yolda çökme meydana geldi. Güvenlik şeridi çekilmesine rağmen adeta gölete dönen yola giren birçok araç suya saplanarak mahsur kaldı. Öte yandan Yenişehir 2. etapta kanalizasyon çalışması yapan DiSKi ekipleri yanlış yeri kazınca kanalizasyon borusu patladı. Sitenin girişinde bulunan Yenişehir Camii ve giriş katındaki daireleri foseptik suları bastı.
YOL DERE YATAĞINA DÖNDÜ
ilçe genelinde etkili olan her yağış sonrasında, alt yapı yetersizliği nedeniyle Yenişehir semtindeki sitelerde logarlar tıkanıp patlıyor, sitelerde su baskınları yaşanıyor. Yağışlarda adeta dere yatağına dönen 30 metrelik yolda DiSKi ekiplerince yürütülen alt yapı çalışmaları sırasında etkili olan sağanak yağış sonrasında yolda çökme meydana gelirken, aynı güzergâhta seyir halinde bulunan birçok araç suya saplanarak mahsur kaldı. 
CAMiDE FOSEPTiK REZALETi
Öte yandan Yenişehir 2. etapta kanalizasyon çalışması yapan DiSKi ekipleri yanlış yeri kazınca kanalizasyon borusu patladı. Sitenin girişinde bulunan Yenişehir Camii ve giriş katındaki daireleri foseptik suları basınca vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı. Meydana gelen durumu aktaran site görevlisi Şükrü Fidan; "Logarlar tıkanma yapınca DiSKi ekipleri gelip yanlış yeri kazdı ardından kanalizasyon borusu patladı. Bunun üzerine cami ve binanın girişi, kazan dairesi ve kapıcı daireleri foseptik suları içinde kaldı. Eşyalarımız kanalizasyon içinde kullanılamaz hale geldi. Zararımızın karşılanmasını istiyorum" dedi.  Yenişehir Camiine Namaz kılmak için gelen cemaat caminin içini foseptik bastığını görünce duruma sert bir şekilde tepki gösterdiler. Meydana gelen durum nedeniyle ibadetlerini yerine getiremeyen cemaat, camiyi kendi imkânlarıyla temizlerken, belediye görevlilerinin soruna duyarsız kalmalarına tepki gösterdiler. 
TAŞKIN; "ALT YAPI EKSiKLiĞiNiN SONUÇLARINI GÖRÜYORUZ"
Yenişehir Semtinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Ergani Belediyesi Eş Başkanı Aygün Taşkın, etkili olan her yağış sonrasında 30 metrelik yol güzergâhında meydana gelen su taşkınların, yolun alt yapı eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Taşkın yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Buradaki asıl sorun, yapılması gereken alt yapının tam anlamıyla tamamlanmadan üst yapının yapılmış olmasıdır. Bunun sonucu olarak da böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor. Mevsim şartları normale döner dönmez, öncelikle yol boyunca tüm güzergâhın alt yapısı tamamlanacak daha sonrasında ise sıcak asfaltlama yapılarak yolun üst düzeyde hizmete hazır hale gelmesi sağlanacaktır" şeklinde konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı