Advert

Ergani 'de A–ğrencilerin Karne Sevinci

Ergani 'de anasınıfında 2 bin 372, ilkokulda 13 bin 965, ortaokulda 10 bin 248 ve lisede 9 bin 63 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Ergani 'de A–ğrencilerin Karne Sevinci
Bu içerik 3479 kez okundu.
Ergani 'de 2014–2015 eğitim öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle Cahit Sıtkı Tarancı ilkokulu'nda karne töreni düzenlendi.
Törende ilk konuşmayı yapan ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, anasınıfında 2 bin 372, ilkokulda 13 bin 965, ortaokulda 10 bin 248 ve lisede 9 bin 63 öğrenci karne sevinci yaşadığını söyledi.
Törene katılan Kaymakam Eşref Yonsuz, Ergani'de eğitim kalitesini daha üst noktalara taşımak için çalışıyoruz ve çalışacaklarını kaydetti.
Kaymakam Yonsuz, "Eğitimde özellikle başarıyı üst noktalara taşıyabilmek bakımından en önemli unsurlardan birisi de okulların fiziki durumu yani derslik sayısı ve derslikteki öğrenci sayısıdır. Son 2 yıl içinde 186 dersliğin ihalesini yaptık. inşaatların önemli kısmını tamamladık bir kısmı da devam ediyor" dedi.
Öğrencilere tavsiyede bulunan Yonsuz, şunları dile getirdi:
"Tatilde mutlaka dinlenmeye özen gösterin. Ama kendinizi sosyal ve kültürel anlamda geliştirecek etkinliklerden de hiç uzak kalmayın. Bu anlamda yarıyıl tatilinde hem dinlenin hem de sosyal faaliyet içinde bulunun. Fırsatınız varsa kitap okuyun. Çünkü okuma alışkanlığımız ülke olarak fazla değil. Kişi başına okunan kitap sayısı oldukça az. Bu yaşlarda bu alışkanlığı edinebilirsek gelecekte daha hazır birey olarak kendimizi geliştirmiş olursunuz."
Konuşmanın ardından okul birincilerine karnelerini dağıtan Yonsuz, öğrencilere hatıra fotoğrafı çekti ve çeşitli hediyeler verdi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak