Advert

HiBE DESTEKLi YATIRIM A‡AĞRISI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hikmet Kanbal, ilçedeki yatırımcıları yüzde 50 hibe desteği fırsatından yararlanmaya çağırdı.

HiBE DESTEKLi YATIRIM A‡AĞRISI
Bu içerik 3208 kez okundu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hikmet Kanbal, ilçedeki yatırımcılara Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun verdiği yüzde 50 hibeli yatırım programlarından yararlanma çağrısında bulundu. Kanbal, Ergani'deki yatırımcıların alternatif yatırım seçeneklerine yönelerek, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Avrupa Birliği IPARD programı kapsamında pek çok alanda uygun görülen projelere yüzde 50 hibe desteği verdiğini ifade ederek Erganili yatırımcıları bu fırsattan yararlanmaya davet etti. 
HiBE DESTEĞi BEKLEYEN YATIRIMCILARA ÇAĞRI
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, kırsal alanda gelir desteğinin yükseltilmesi ve kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla yatırımcılara Avrupa Birliği destekli yüzde 50 hibe desteği sunuyor. Ergani ilçesinin çeşitli yatırımların yapılabileceği potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hikmet Kanbal, ilçedeki birçok çiftçi ve yatırımcının Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun verdiği yüzde 50 hibe programından yararlanarak ilçenin ekonomisine ve istihdama katkı sunabileceklerini söyledi. Yatırımcıları bu hibe desteğinden haberdar ederek çağrıda bulunan Kanbal, "Ergani ilçemiz birçok alanda potansiyeli bulunan bir ilçe. Özellikle ilçemizde bilindiği gibi bir et kesim tesisi bulunuyor. Bu da ilçemizde hayvancılığın potansiyelini açıkça gözler önüne sergiliyor. ilçemizde hayvancılık alanında böyle bir potansiyel varken, et işleme ve pazarlama tesisinin kurulması kaçınılmazdır. Yatırımcılarımız ilçemizde otel veya lokanta gibi yüksek maliyetli alanlarda bu hibe desteğinden yararlanabilirler. Bunun yanında ilçemiz çiftçileri sektör haline getirmek istedikleri örneğin arıcılık ve birçok alanda proje hazırlayarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun verdiği yüzde 50 hibeden yararlanabilir ve ilçemizin ekonomik kalkınmasına vesile olabilirler. Bu hibe desteği kapsamından yararlanmak isteyen yatırımcılar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Diyarbakır Şubesine müracaat edebilirler" dedi.  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun yüzde 50 hibe desteği kapsamında bulunan yatırım alanları şöyle: "Et işleme ve pazarlama tesisi, süt işleme ve pazarlama tesisi, meyve ve sebze işleme ve pazarlama, arıcılık, tıbbi aromatik bitkiler, süs bitkileri, fide- fidan üretimi, kırsal turizm (otel, lokanta, halı saha, yüzme havuzu), balıkçılık tesisi. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak