Advert

TAŞKIN; "PROVOKASYONLARA GELMEYELiM"

Ergani Belediyesi Eş Başkanı Aygül Taşkın, çözüm sürecinde Ergani'deki yurtsever kesime ve Hüda Par'lılara sağduyu çağrısı yaptı.

TAŞKIN;
Bu içerik 3467 kez okundu.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan PKK'nin gençlik yapılanması YDG-H ile Hüda Par'lılar arasında yaşanan çatışmayı, çözüm sürecine yönelik gelişmeleri içine sindirmeyen derin güçlerin provokasyonu olarak değerlendiren Ergani Belediye Eş Başkanı Aygül Taşkın Ergani'de her iki tarafa da sağduyu çağrısı yaptı. Taşkın, "Cizre'de yaşananlar çözüm sürecine yönelik gelişmeleri içine sindirmeyen derin güçlerin provokasyonudur. Barış sürecini bozan taraf olmayacağız. Bozulmasına da fırsat vermeyeceğiz" dedi. 
 SAĞDUYU ÇAĞRISI
Kobane Şengal'de çıkan çatışmalarda hayatlarını kaybeden YPG'lilerin cenazeleri Şırnak'ın Cizre ilçesine getirilirken YDG-H ile Hüda Par'lılar arasında çatışma yaşanmış ve 3 kişi hayatını kaybetmişti. Cizre'de yaşanan olayların yankıları birçok ilçede sürerken, aynı kirli senaryonun Ergani'de yaşanmaması için ilçedeki PKK'li ve Hüda Par'lı guruplara seslenen Ergani Belediye Eş Başkanı Aygül Taşkın sağduyu çağrısında bulundu. Taşkın yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bilindiği üzere bir barış süreci içerisindeyiz. Bu süreç gerek devlet gerekse Sayın Öcalan'ın müzakeresi ile süregelmektedir. Barış sürecinin olmazsa olmazı, çatışmasızlık sürecinin devam etmesi ve provokasyonlara mahal verilmemesidir. Ancak süreci sekteye uğratmak isteyenler var. Biz Ergani'deki yerel yönetimler olarak, Cizre'de yaşanan provokasyonun Ergani'de yaşanmaması için ilçemizdeki Hüda Par'lı ve yurtsever insanları sükûnete çağırarak sağduyu çağrısında bulunuyoruz.  ilçemizde ve Kürdistan'da kan dökülmesini tasvip etmediğimizi belirtiyoruz. Süreci baltalamaya kalkışanlara artık yeter diyoruz.  Lütfen barış sürecin sekteye uğramasına neden olacak husumetlere ve davranışlara tevessül etmeyelim. Cizre'de yaşananlar çözüm sürecine yönelik gelişmeleri içine sindirmeyen derin güçlerin provokasyonudur. Barış sürecini bozan taraf olmayacağız. Bozulmasına da fırsat vermeyeceğiz" dedi. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak