Advert

SEBZE HALi YENi YERiNDE

Ergani Belediyesi ile sebze hali esnafı arasında yapılan görüşmeler mutabakatla sonuçlandı.

SEBZE HALi YENi YERiNDE
Bu içerik 3425 kez okundu.
Adnan Menderes Mahallesi sınırları içerisinde yer alan eski buğday pazarı yerleşkesine gitmeye razı olan sebze hali esnafı, hafta içinde tahliye işlemlerini gerçekleştirerek yeni adreslerine taşındı. Yeni sebze halinde alt yapı çalışmalarını tamamlayan belediye, üst yapıyı da yaz ayında tamamlayacak. Daha önce yoğurt meydanında faaliyet yürüten peynirciler ise bundan böyle yeni sebze hali yerleşkesinde hal esnafıyla birlikte faaliyet yürütecek. 
TATLIYA BAĞLANDI
Yaklaşık 35 yıldan bu yana eski devlet hastanesi yolu üzerinde faaliyet gösteren sebze hali, geçen yıl belediye meclisince şehir merkezinden kaldırma kararı alınmıştı. Eski hal yerleşkesinin tahliyesi için de 1 Nisan 2015 tarihine kadar esnafsa süre verilmişti. ilk etapta belediyenin bu kararını tepkiyle karşılayan hal esnafı, belediyenin kendilerini mağdur etmeyecek bir yol haritası sunmasını; aksi takdirde esnafların kendi imkânlarıyla başka bir yere geçecek durumlarının bulunmadığını belirterek tahliye kararına karşı çıkmışlardı. Geçen süre zarfında defalarca belediye yetkilileri ile sebze hali esnafı arasında yapılan görüşmeler sonucunda mutabakata varılarak gerilim tatlıya bağlandı. Belediyenin hal esnafına gösterdiği eski buğday pazarı yerleşkesine gitmeye razı olan hal esnafı, tebligat süresine aylar kala mevcut yerleşkelerini tahliye ederek yeni adreslerine taşındılar. Boşaltılan eski sebze halinde ise belediye iş makineleriyle yıkım çalışması başlattı.
KURT; "BEKLENTiLERiMiZ KARŞILANDI"
Eski buğday pazarı yerleşkesinde faaliyete başlayan sebze hali esnafları adına konuşan Sebze Hali Kooperatif Başkanı Mehmet Kurt, şimdilik beklentilerinin karşılandığını belirterek şunları söyledi: "Belediyenin bize gösterdiği bu alan şimdilik beklentilerimizi karşılıyor. Dolaysıyla gelinen noktada şu anki durumumuzdan memnunuz. Eski yere oranla burası bizim için ideal bir alan diyebiliriz. Eski alana göre daha geniş ve kullanışlı bir alan. Şuan için bir sıkıntımız yoktur. Ancak peynir alanı için kurulacak çardak konusuna olumsuz bakıyoruz. Peynir satışına karşı değiliz; ancak bunun için çardak tarzında bir yapı yapılırsa zaten dar olan alan bizim için kullanılamaz hale gelir. Araç giriş çıkışlarının mümkün olabilmesi için bu duruma karşı çıkıyoruz. Belediye ile görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.
KARTALMIŞ; "NETiCE MEMNUNiYET VERiCi"
Sebze halinin taşınması konusunu değerlendiren Ergani Belediye Eş Başkanı Ramazan Kartalmış şunları söyledi: "Önceki sebze pazarımız uzun yıllar fiziki koşullar itibariyle tepki çeken bir noktaya gelmişti. Bu bağlamda hal esnafıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde karşılıklı mutabakata vardık. Eski buğday pazarı yerleşkesinde kurduğumuz yeni sebze pazarımızın uzun vadede isabetli bir karar olduğunu düşünüyoruz. ilk etapta birtakım sıkıntılar yaşanabilir ancak alt yapısını tamamladık. Üst yapıyı ise yaz ayında tamamlamayı düşünüyoruz. Peynir pazarının da aynı yerleşke içerisinde hizmet vermesi konusuna gelince; kimileri farklı faaliyet alanları olduğunu düşünebilir ancak, sonuçta bu yerleşke her iki konuda da ihtiyaca cevap verebilecek düzeydedir. Zaman içinde oluşabilecek sıkıntılara karşı her türlü tedbiri alabilecek durumdayız" dedi. Boşaltılan eski sebze halinin yıkım işleminin başladığını belirten Kartalmış, " Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi, bu alanı parka dönüştürmeyi planlıyoruz. Tahliye işleminin ardından yıkıma başladık. Hedefimiz burasını Temmuz ayının başına park olarak teslim etmektir" şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı