Advert

CHPç™Li TANRIKULU, ERGANiç™DE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu beraberindeki heyetle birlikte Ergani ilçesine bağlı ince Hıdır köyünde atanamadığı için intihar eden genç öğretmen Mustafa Kayaç™nın taziyesine gitti. Taziye çadırına yapılan ziyaret sırasında Tanrıkuluç™nu ar

CHPç™Li TANRIKULU, ERGANiç™DE
Bu içerik 4092 kez okundu.

 

“SORUMLU HÜKÜMETTiR”

            Atanamadığı için intihar eden öğretmenin Türkiye’de atanamayan öğretmenler açısından ibret verici bir manzara olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bunun sebebinin iktidar partisi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Atanamayan öğretmenler sorunu Türkiye’nin en yüzkarası sorunlarından bir tanesidir. Öğretmen açığının bu kadar çok olduğu bir ülkede 300 bine yakın öğretmenin atanamamış olması bu ülkenin bir ayıbıdır. insanlar yıllarca eğitim görüyorlar, bir başarı ortaya koyuyorlar. O başarıdan sonra yıllarca atanama bekliyorlar. Hükümet bu sorunlarla ilgileneceğine ülkeyi kutuplaştırmakla, ayrıştırmakla meşguldür. Bugün taziyesini ziyaret ettiğimiz genç öğretmenin hazin sonu, bu sorunun apaçık bir örneğidir. Yıllarca atanamamış, parası olmadığı için dershaneye gidememiş, köyünde kendi imkânlarıyla KPSS ye hazırlanmak istemiş ancak omuzlarında biriken yükü kaldıramadığı için canına son vermiş bir gencin sonu, Türkiye’de atanamayan öğretmenler açısından ibret verici bir durumdur. Hatırlatmak gerekirse; seçimden önce dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu 55 bin öğretmenin atamasının yapılacağını ifade etmişti. Gelinen noktada Ömer Dinçer, bu kadar öğretmen atamasının yapılamayacağını açıkladı. insanlarımızı bu çıkmazdan çıkarmak, biran önce kadro tahsisi yapmak gerekmektedir” diye konuştu.

“TEŞViK PAKETi GÖZ BOYAMADIR”

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı yeni teşvik paketinin bölgeler arası göz boyama paketi olduğunu belirten Sezgin Tanrıkulu, “Bölgede çalışma yapan işadamlarımızın bize aktardığı bilgiler, bu teşvik paketinin eskiye göre yeni bir şey getirmediği yönündedir. Hükümet bölgeler arası göz boyama yapıyor. Bölgeye öncelik sağlayan bir paket değil, sonuçlarını hep beraber göreceğiz” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var