Advert

ELEKTRiK KESiNTiLERi MECLiS GAœNDEMiNDE

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan elektrik kesintilerini meclise taşıdı. Aydoğan, Enerji Bakanı Taner Yıldızç™a sorulmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisiç™ne (TBMM) soru önergesi verdi.

ELEKTRiK KESiNTiLERi MECLiS GAœNDEMiNDE
Bu içerik 3251 kez okundu.

Diyarbakır Merkez ve bazı ilçelerde yaşanan elektrik kesintileri meclise taşındı. HDP Diyarbakır Milletvekili tarafından meclise soru önergesi verildi. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan şunları kaydetti; “Diyarbakır’ın Ergani, Hani, Hazro ilçesinin köyleri ile merkez Bağlar ilçesi’nin belli mahalleleri ve yine diğer merkez ilçelerinin yoksul mahallelerinde elektrik kesintilerinin arttığına dair basına yansıyan bilgiler bulunmaktadır.  Basına yansıyan bu bilgilere göre gündelik yaşamı olumsuz etkileyerek 8 saati bulan elektrik kesintileri büyük bir mağduriyet yaşatmaktadır. Özellikle Ergani ve Hani ilçesinde yaşayan halkın en büyük sorunu haline gelen elektrik kesintileri esnafı etkileyecek biçimde olup ilçenin ekonomik kalkınmasını da durdurmuş durumdadır. Yurttaşlar Dicle Elektrik A.Ş’ye gittiklerini ancak mağduriyetlerini dinleyebilecek bir yetkili ile görüşemediklerini dile getirmiştir” diye konuştu. Yaşanan kesintilerle ilgili şu sorular yöneltildi: “Bakanlığınızın Diyarbakır kent merkezi ile birlikte özellikle Ergani ile Hani ilçelerinde süresi 8 saati bulan elektrik kesintilerine ilişkin bilgisi bulunmakta mıdır? Bakanlığınız konuya ilişkin herhangi bir bilgisi bulunmamakta ise işbu önergeyi bir şikâyet olarak göz önünde bulunduracak mıdır? Üyesi bulunduğunuz AKP iktidarına ait belediyeler olan Çermik ve Çüngüş ilçelerinde halk ve esnafın herhangi bir elektrik kesintisi ile karşılaşmadığı aksine DBP Belediyelerine ait ilçelerde elektrik kesintisinin yaşandığı iddiaları bulunmaktadır.  Bu bağlamda Dicle Elektrik A.Ş’nin Bakanlığınız ile farklı bir iktidar ilişkisi içerisinde olduğunu göstermiyor mu? Bakanlığınız tarafından, yine bölgede 2012 yılında yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin bir önergemize, ‘bölgedeki elektriğin saha sağlıklı şekilde hatlara iletilmesi ve halkın mağduriyetinin ortadan kaldırılması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararı ile 2011-2015 yılları arası düzenlemeye esas net yatırım harcamasın tutarının 510.012.565 Türk Lirası’ olduğu belirtilmiştir.’ Bu bağlamda; söz konusu yenileme çalışmaları neler olmuştur?  Sözü edilen 510.012.565 Türk Lirası tutardan Ergani, Hani, Çermik ve Çüngüş için Yapılan yenileme çalışmaları için harcanan tutar ne kadar olmuştur? 

2015 yılına bir aydan kısa bir zaman kalmakta iken söz konusu tutara rağmen halen bölgede elektrik kesintilerinin devam etmesinin gerekçesi nedir?”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine