Advert

IŞIKLAR YANDI

3 yıldan bu yana ışıkları bürokratik nedenlerden dolayı sönerek karanlığa terk edilen Makam dağının ışıkları Kaymakam Eşref Yonsuz'un girişimleri sonucu yeniden yanmaya başladı.

IŞIKLAR YANDI
Bu içerik 3418 kez okundu.
DEDAŞ Ergani Şefi ismail Türk ile birlikte Makam dağında incelemelerde bulunan Kaymakam Yonsuz, ışıklandırma sistemi abonesinin belediyeye devredilmesinin ardından ışıkların yeniden yanarak Makam dağının geceleri eski ihtişamına kavuşmasını sağladı. 
PROJE GENiŞLETiLECEK
Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, atıl halde bulunan Makam dağının ışıklandırılmasıyla ilgili projeyi yeniden uygulamaya soktu. 3 yıldan bu yana ışıkları yanmayan Makam dağı ışıklandırma projesi için göreve gelir gelmez kolları sıvayan ilçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, Makam dağını yeniden aydınlığa kavuşturdu. Proje kapsamının genişletileceğini de müjdeleyen Kaymakam Yonsuz yaptığı açıklamada; "Ergani için önemli bir değer olan Makam dağının ışıklandırılma sisteminin yeniden aktif hale getirilerek eski ihtişamına kavuşturulması için yürüttüğümüz çalışmalar olumlu netice verdi. DEDAŞ şefimizle Makam dağına giderek gerekli incelemeleri yaptık. Tarihi ören yerlerinin aydınlatılmasına ilişkin yeni yasa değişikliği kapsamında yürüttüğümüz çalışma kapsamında belediyemiz aboneliği üstlenerek aradaki pürüzleri kaldırmış olduk. Neticesinde ise 3 yıl aradan sonra yeniden ışıklandırmanın aktif hale gelmesini sağladık. Makam dağımızın aydınlatmasıyla ilgili projenin kapsamını genişletmek anlamında aklımızda yeni şeyler de var. Bunların başında makam dağını yol boyunca aydınlatma ile donatarak bunu daha geniş bir alana yaymayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Kalkınma Ajansının da desteğini almayı düşünüyoruz. Çünkü mevcut aydınlatmanın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Yapılacak yeni çalışmalarla Makam dağının her yerden görülecek şekilde aydınlatılması ve yol boyunca ışıklandırma gibi çalışmalar yürütülerek vatandaşlarımızın akşam saatlerinde rahatça yürüyüş yapabilecekleri, zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilecekleri hale getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Amedspor’da beklenen imza atıldı
Amedspor’da beklenen imza atıldı
Diyarbakır’da havai fişek faciası: Damat dahil 10 kişi yaralandı
Diyarbakır’da havai fişek faciası: Damat dahil 10 kişi yaralandı