Advert

DBP 9 Ekim Komplosunu Kınadı

Erganiç™de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde, bazı Sivil Toplum örgütlerinin de katılımıyla Abdullah A–calanç™ın yakalanma sürecinin başlangıcı olan 9 Ekimi protesto etti.

DBP 9 Ekim Komplosunu Kınadı
Bu içerik 3643 kez okundu.

Protesto gösterisi öncesi düzenlenen basın açıklamasına, Ergani Belediyesi Eş Başkanı Ramazan Kartalmış, DBP ilçe Yöneticileri, Eğitim-Sen, Sağlık Emekçileri Sendikası, Kürdi-Der yetkilileri katıldı.

Grup adına Açıklamayı okuyan DBP ilçe Başkanı Mehmet Demirtaş, 9 Ekim’in Uluslar arası Komplonun yıldönümü olduğunu vurgulayarak, “Bizler, çok iyi biliyoruz ki 9 Ekim komplosunu gerçekleştiren güçler ile bugün tecavüzcü IŞiD çetelerini besleyen büyüten ve organize edip Başta Kürtler olmak üzere tüm Ortadoğu Halklarının başına bela eden güçler aynı güçlerdir. Barışçıl, Demokratik, Anayasal hakkını kullanan halkımıza yönelik AKP polisi yıllardır derin devletin içinden beslenen ve halkımızı sindirmek görevi verilen gerici, işbirlikçi çetelerin saldırıları sonucu onlarca insan yaşamını yitirmiş, yüzlercesi yaralanmıştır. Bugün Ergani’de Demokratik taleplerini dile getiren onlarca arkadaşımız darp edilerek gözaltına alınmışlardır. Biz Ergani halkı olarak gözaltına alınan arkadaşlarımızın biran önce serbest bırakılmasını ve Kobani Halkının meşru tüm taleplerinin yerine getirilmesini önemle belirtiyoruz” dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak