Advert

AK PARTiç™DEN ERGANi HABERç™E ZiYARET

Şükrü Sayan başkanlığındaki Ak Parti Ergani ilçe yönetimi Kurban Bayramı vesilesiyle Ergani Haber gazetesini ziyaret ettiler.

AK PARTiç™DEN ERGANi HABERç™E ZiYARET
Bu içerik 3276 kez okundu.

Genel Yayın Yönetmeni Esat Taştekin ve Muhabir Murat Babacan’ın bayramlarını kutlayan Ak Parti ilçe yönetimi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular. ilçe Başkanı Şükrü Sayan, çözüm sürecine sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirterek, kardeşlik iklimi tesis edilene dek her türlü fedakârlıktan kaçınmayacaklarını söyledi.

“KOBANi’DEKiLER KÜRT KARDEŞLERiMiZDiR”

            Ergani Haber’e yapılan bayram ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Ak Parti ilçe Başkanı Şükrü Sayan, IŞID’in Kobane’deki saldırısına ilişkin şunları söyledi: “Bizim gayemiz tüm Orta Doğuya istikrarın, huzurun ve güvenin gelmesidir. Kobani’de yaşayan halk Kürt kardeşlerimizdir. Biz orada ölümlerin olmasını istemiyoruz. Bizde onlarla el ele verip bu huzur, güven ve barış ortamını bozmak isteyenlere karşı birleşeceğiz. Bunu yaparak bin yıldır süren kardeşliğimizi devam ettireceğiz” dedi. Sayan: “Savaştan kaçarak ilçemize sığınan yaklaşık 35 Suriyeli aileye teşkilat olarak yardım çalışması yürüttük. Bunun yanı sıra, ilçemize sığınan 300’e yakın Ezidi’ye yönelik yardım çalışması yürütmekteyiz. Bizim düşüncemizde insanların dini, dili ve ırkı ne olursa olsun savaştan kaçarak bizlere misafir olmuş mazlum halklardırlar. Bu mazlum halklara hem kapılarımızı hem de gönlümüzü açtık. Teşkilat olarak elimizden gelen yardımı esirmeyeceğiz” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECiNE SAHiP ÇIKACAĞIZ”

            Türkiye Devleti ile PKK arasında çözüm sürecinden kaynaklı süregelen çatışmasızlık ortamının devam etmesi için çözüm sürecine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten ilçe Başkanı Şükrü Sayan: “Bugün bu ülkenin anaları evlatlarını cezaevinde ziyaret ettiğinde kendi diliyle rahat bir şekilde konuşabilme imkânı buluyor. Alevi, Kürt, dindar kendini ifade edebiliyor. Ne pahasına olursa olsun çözüm süreci bizim vazgeçilmemizdir. Artık bu bölgede kim barışı, demokrasiyi tehdit etmeye çalışırsa bedelini ağır bir şekilde öder” şeklinde konuştu. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak