Advert

ERGANi'DE TEHLiKELi GERiLiM

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Diyarbakır, Ergani, Eğil, A‡ermik ilçe örgütleri, Türkiye'nin en büyük askeri mühimmat depolarından olan Ergani Mühimmat Bölük Komutanlığından IŞiD'e silah yardımı yapıldığı iddiaları üzerine askeri kışlaya yürümek isted

ERGANi'DE TEHLiKELi GERiLiM
Bu içerik 4127 kez okundu.
Yürüyüşe izin vermeyen polis ile 300 kişilik gurup arasında çıkan çatışmada, çok sayıda kişi yaralanırken, aralarında Dicle Belediye Eşbaşkanı Feyziye Arukan ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Aygün Taşkın'ın da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. 
3 KiŞi TUTUKLANDI
Ergani Mühimmat Bölük Komutanlığından IŞiD'e silah yardımı yapıldığı iddiaları üzerine askeri kışlaya yürümek için Çermik kavşağında toplanan 300 kişilik gruba polis izin vermedi. Çermik yolu üzerinde durdurulan bir minibüs içerisinde; Sekiz adet el yapımı parça tesirli patlayıcı, Sekiz adet 16 lı patlamamış havai fişek rampası, Bir adet gök bombası, çok sayıda maytap fitili ele geçirildi. Yoldan çıkarak arazide yürüyüşe devam etmek isteyen gurup ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Eylemcilerin taş, ses bombası ve havai fişeklerle depoya saldırması üzerine güvenlik güçleri basınçlı su ve gaz bombası ile guruba müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında çok sayıda kişi yaralanırken, aralarında Dicle Belediye Eşbaşkanı Feyziye Arukan ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Aygün Taşkın'ın da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 28 kişiden 25'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, tutuklanma talebiyle Ergani Sulh Ceza Mahkemesine çıkartılan Ahmet Ecer, Melih Özkan, Heci Zeytun adlı üç kişi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak