Advert

YILMAZ: "iA‡iM BURUK, ViCDANIM RAHAT"

içişleri Bakanlığı kararnamesiyle Eskişehir'in Sivrihisar Kaymakamlığına atanan Erdinç Yılmaz, Ergani ilçesiyle ilgili hayal ettiği birçok projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

YILMAZ:
Bu içerik 3353 kez okundu.
Yılmaz, "Ergani'de çalışmak bana çok şey kazandırdı. Çok güzel bir çalışma dönemini gönül rahatlığıyla geride bırakmanın huzurunu yaşıyorum. 3 yıllık çalışma dönemim boyunca çok yoğun bir çalışma dönemi yaşadık. Yapılması gereken çok şey vardı, ancak görev süremiz içerisinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Buradan ayrılmaktan dolayı içimde büyük bir hüzün var. Birçok yerde görev yaptım ancak buranın heyecanın bambaşkaydı. Zülküf Peygamber diyarının manevi havası ve Ergani'nin kadirşinas insanları bende çok güzel hisler yaşattı" dedi. 
"GÖZÜM ARKADA KALMAYACAK"
Ergani'de çalışmanın kendisine çok şey kazandırdığını ifade eden Kaymakam Yılmaz, "Çok güzel bir çalışma dönemini gönül rahatlığıyla geride bırakmanın huzurunu yaşıyorum. Diyebilirim ki, iyi ki Ergani'ye gelmişim, iyi ki sizleri tanımışım. 3 yıllık çalışma dönemim boyunca çok yoğun bir çalışma dönemi yaşadık. Sayın Bakanımızın, Milletvekillerimizin, Valimizin ve ilçemizdeki tüm dinamiklerin büyük desteklerini aldık. Çok uyumlu bir çalışma dönemi geçirdik. Çalışma dönemim boyunca birçok çalışmayı hayata geçirdiğime inanıyorum. Bunların başında beni en çok mutlu eden ve hayata geçmesi için büyük uğraş verdiğim Makam Dağı yürüyüş yolu projesini hayata geçirdik. Ayrıca Makam dağına çıkan yolun 1,5 kilometresini kilitli parke taşı yaptık. Bunun yanında en büyük hayallim olan ilçeye bir yüksek okul kazandırma gayretimiz vardı. Bu proje de kararı alınarak yatırım programına alındı. Yüksek okul projesinin temelini atıp faaliyete geçmesini görmek en büyük hayalimdi; ancak projenin hayata geçmesi beni son derece mutlu edecektir. Mutlaka yapılması gereken daha çok şey var. Bundan sonra da birlik ve beraberliğinizi koruyarak, yeni Kaymakamınızla birlikte ilçeyi daha güzel yerlere taşıyacağınıza inanıyorum. Görev sürem boyunca bizlerden desteklerini esirgemeyen yetkili kurum ve temsilcilerine, hoşgörüsünü esirgemeyen Ergani halkına çok teşekkür ediyorum" dedi. 
ÇALIŞMALARI DEĞERLENDiRDi
Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine atanan ve önümüzdeki günlerde ilçeden ayrılması beklenen Kaymakam Erdinç Yılmaz, Ergani'de görev yaptığı 3 yıllık süreçte hayata geçirdiği projeleri Ergani Haber'e değerlendirdi. 
KÖYDES ÇALIŞMALARI
KÖYDES projesi çerçevesinde görev süresi boyunca hayata geçirilen çalışmaları değerlendiren Kaymakam Yılmaz, hizmetleri şöyle sıraladı: "Köylere Hizmet Götürme Birliğimizce, 88 Köy 108 mezra olmak üzere toplam 196 yerleşim birimine KÖYDES Projesi kapsamında yapılan çalışmalar çerçevesinde; yaklaşık 30 köy ve mezranın faydalandığı 136 km asfalt kaplama işi yaptık. Bu sayede, 10 bin vatandaşımızın, bin 500 öğrencinin geliş gidiş güzergâhının standardını yükselttik. Asfalt kaplama yapılması uygun olmayan yerleşim birimlerimize, 218 km alt temel malzeme ile 50 köye ve mezraya stabilize yol yaparak bu yollardan 8 bin vatandaşımızı faydalandırdık. Susuz ve suyu yetersiz olan 24 köyde içme suyu çalışması yaparak yaklaşık 5 bin vatandaşımızın su sorununu çözüme kavuşturduk." 
EĞiTiM ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
Eğitimin bir toplumun geleceği olduğunu düşünen bir idareci olarak eğitime çok önem verdiğini belirten Kaymakam Yılmaz,  "Bu bağlamda merkez ve köylere çok sayıda okul kazandırdık, okulların fiziki şartlarını iyileştirdik. Doğan Köyü Han mezrasında 8 derslikli ilk Öğretim Okulu yaparak bin 200 öğrencinin daha rahat bir ortamda eğitim ve öğretimlerinin yapmalarını sağladık. 13 Köy ilk Öğretim okullarının eğitim ve öğretimi daha elverişli bir ortamda yapılabilmesi için okulların onarımını yaptık. Öğrenci sayısının artması nedeniyle Kavaklı Köyü ile Yukarı Bitikçi köylerine öğrencilerin rahat bir ortamda eğitimlerinin yapılması için 3 derslikli prefabrik sınıf yaptırarak, 60 öğrencinin bu dersliklerden faydalanmalarını sağladık. Aşağıbitikçi köyünde 400 öğrencinin faydalanacağı 8 derslikli ilk Öğretim Okulu inşaatı ihalesi yapılmış olup, iş devam etmektedir. Bunun yanı sıra; Ziyaret Köyünde 5 Derslik, Yukarıkuyulu Köyünde 8 Derslik, Karpuzlu Köyünde 2 derslik, Karaburçak Köyünde 2 derslik Aşağıbitikçi Köyü Bostanek Mezrasında 2 derslik, Akçoban Köyünde 3 derslik, Kumiçi Köyünde 3 derslik, Alitaş Köyünde 5 derslik, Karaburçak Köyü Sarıkak Mezrasında 2 desrlik, Dallıdağ Köyünde 2 derslik, Çayırdere Köyünde 5 derslik, Gözekaya Köyünde 5 derslik, Kesentaş Köyünde 12 derslik olmak üzere toplam 56 derslik yaptırdık. Ayrıca ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce 136 destlikten oluşan toplam 6 adet okul yaptırılmıştır."
SODES PROJELERi
"Kaymakamlığımıza bağlı SODES bünyesinde kurulan Kadın Sosyal Destek Evi bünyesinde bölge kadının sosyal, psikolojik, ekonomik ve kültürel alanlarda gelişmesine katkı sağlamış kadınlarımızın bu alanlarda ilerlemesine olanak yaratmak amacıyla çalışmalar yapılmıştır. SODES bünyesinde 2011 - 2014 yıları arasında; Toplumsal Hayatın Temeli Kadınlarımıza Sosyal Destek Evi 2, Çini Sanatı Erganili Kadınların Elinde Can Buluyor 2, Tarihe Yolculuk 3, Kültür Merkezi 2, Toplumsal Hayatın Temeli Kadınlarımıza Sosyal Destek Evi 3 ve Toplumsal Hayatın Temeli Kadınlarımıza Sosyal Destek Evi 4 projelerini hayata geçirdik. 2011 yılından itibaren SODES kapsamında yürütülen 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı